Hlavní obsah

Dukla - Třinec 0:0Juliska odolala, Příbram konečně vyhrála. Hned čtyři sobotní zápasy zrušil sníh

Aktualizováno

Plánovaný program notně prořídl. Fotbalisté Dukly Praha remizovali v utkání 16. kola Fortuna Národní ligy s Třincem 0:0. Hrálo se pak už jen na trávníku Táborska, kde Příbram zvítězila 3:2. Hned čtyři sobotní utkání zrušily závěje sněhu.

Foto: sfc.cz

Stadion v Opavě zapadal před duelem s Brnem sněhem...

Článek

Republiku zahalila sněhová pokrývka a nejinak je tomu v případě druholigových stadionů. Hned čtyři hrací plochy byly od pátečního odpoledne postupně shledány nezpůsobilými. Odložena jsou utkání Chrudim - Vlašim, Prostějov - Sparta B, Líšeň - Vyškov i šlágr Opava - Brno.

Místo šesti sobotních zápasů tak zůstaly na programu jen dva. Dopoledne na Dukle, kam dorazil Třinec, po poledni pak Táborsko hostilo Příbram.

Na Julisce se sice hrálo, gól ovšem ani tam k vidění nebyl. Pražané vstupovali do zápasu v roli papírového favorita, rozdíl osmi míst v tabulce ale na hřišti znát nebyl. Slezané naopak sahali po vítězství. V nastaveném čase podnikli hosté brejk, na jehož konci mířil Omasta technickou střelou do břevna. Oba týmy si tak při své letošní ligové derniéře rozdělily po bodu.

Příbram zvítězila 3:2 na hřišti Táborska a raduje se poprvé od 16. října ze tří bodů. Do vedení šli po dvaceti minutách domácí, skóre otevřel Provazník. Příbram ale krátce před pauzou zásluhou Pilíka srovnala. Po změně stran dokonal obrat Vilotić a pojistku přidal dvacet minut před koncem z penalty Voltr. Jihočeši už stačili Tijanim jen snížit na rozdíl gólu, čtvrtou remízu v řadě ale nepřidali. Obě mužstva zůstala v tabulce na svých pozicích. Táborsko je deváté, Příbram třináctá.

V neděli je na programu závěrečný duel podzimu Žižkov - Varnsdorf. Druhá nejvyšší soutěž bude pokračovat po zimní přestávce v březnu.

16. kolo druhé fotbalové ligy:
Dukla Praha - Třinec 0:0
Rozhodčí: Starý - Arnošt, Hádek. ŽK: Peterka, Souček - Habusta. Diváci: 487 (omezený počet).
Táborsko - Příbram 2:3 (1:1)
Branky: 20. Provazník, 82. Tijani - 39. Pilík, 61. Vilotič, 71. Voltr z pen. Rozhodčí: Švagr - Slavíček, Machač. ŽK: Navrátil, Matoušek, Provazník, Tijani - Sus, Vilotič, Pilík, Tregler, Voltr. Diváci: 497 (omezený počet).
Chrudim - Vlašim odloženo
Líšeň - Vyškov odloženo
Opava - Brno odloženo
Prostějov - Sparta B odloženo

Reklama