Hlavní obsah

Zlín - Ostrava 2:2Zlín dvakrát dotáhl ztrátu a s Ostravou remizoval

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Almási 0 : 1
18. Tkáč 1 : 1
52. De Azevedo (penalta) 1 : 2
86. Procházka 2 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Zlína remizovali v 16. kole první ligy s Ostravou 2:2. Na branku hostujícího Ladislava Almásiho z 16. minuty odpověděl za dvě minuty domácí David Tkáč. V 52. minutě poslal Baník z penalty znovu do vedení střídající Dyjan Carlos de Azevedo, ale v 86. minutě vyrovnal Václav Procházka. Slezané v lize popáté za sebou bodovali a upevnili si páté místo v tabulce. Zlín neprohrál počtvrté z posledních pěti kol a je dvanáctý.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva brankář Viktor Budinský z Ostravy, Jaroslav Svozil z Ostravy a Vachtang Čanturišvili ze Zlína.

Článek

Úvod utkání měl oboustranně svižné tempo. Nejprve v šesté minutě musel domácí brankář Rakovan vynaložit všechny síly na to, aby vytáhl nad břevno hlavičku Almásiho. Pak se do ofenzivy tlačili "Ševci" a během pěti minut si vytvořili tři vyložené šance. Nejprve před Poznarem zasáhl Juroška a pak Budinský zlikvidoval střely Čanturišviliho i Condeho.

Do vedení šel v 16. minutě Baník. Almási skóroval nehlídán po rohovém kopu Potočného a připsal si šestou branku v ligové sezoně. Hosté se ale neradovali dlouho, po Cedidlově asistenci se hned za dvě minuty prosadil pátým gólem v ročníku nejvyšší soutěže Tkáč.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Fanoušci Ostravy za stadionem během zápasu se Zlínem.

Ofenzivní partie s řadou pěkných momentů pokračovala i v dalším průběhu. Na jedné straně pálili těsně nad hostující Potočný a Sor, na druhé byl nejaktivnější Dramé, jehož pokusy musel zlikvidovat Budinský, stejně jako ránu Čanturišviliho v závěru půle. Zlín svoji převahu nakonec do pauzy přetavil v gól, když v nastaveném čase "vystřihl" povedené nůžky Vraštil, ale sudí Franěk branku po konzultaci s videorozhodčím pro ofsajd neuznal.

Videorozhodčí vstoupil do hry i krátce po přestávce. Kontakt Cedidly s Klímou nejprve Franěk přešel, ale po přezkoumání situace u obrazovky nařídil pokutový kop, který v 52. minutě "panenkovským" dloubákem proměnil střídající Brazilec De Azevedo.

Zlín bojoval o vyrovnání ze všech sil. Opět si vytvořil územní převahu, ale už ne tolik příležitostí. Tvrdou střelou se neprosadili Dramé a Hrubý, ovšem Baník se nakonec neubránil drtivému tlaku v samotném závěru. Po rohovém kopu v 86. minutě urval bod pro domácí stoper Procházka, který skóroval proti svému bývalému klubu. Strhnout výhru na stranu bojovného Zlína mohl ještě Poznar, ale mířil těsně vedle.

Fastav Zlín - Baník Ostrava 2:2 (1:1)
Branky: 18. Tkáč, 86. Procházka - 16. Almási, 52. De Azevedo z pen. Rozhodčí: Franěk - Kubr, Dohnálek - Štěrba (video). ŽK: Čanturišvili, Cedidla, Poznar, Procházka - Tetour, Kaloč. Diváci: 576 (omezený počet).
Zlín: Rakovan - Cedidla (90. Simerský), Vraštil, Procházka, Matejov - Conde (90. Hlinka) - Dramé (70. Fantiš), Hrubý, Tkáč (83. Janetzký), Čanturišvili - Poznar. Trenér: Kalivoda.
Ostrava: Budinský - Juroška, Svozil, Lischka, Ndefe - Kaloč, Tetour (79. Pokorný) - Sor (60. Buchta), Kuzmanović (46. Klíma), Potočný (46. De Azevedo) - Almási. Trenér: Galásek.

Reklama

Související témata: