Hlavní obsah

Plzeň - Bohemians 1905 6:0Plzeň deklasovala Bohemians a vrátila se na druhé místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Pernica 1 : 0
31. Kopic 2 : 0
36. Kopic 3 : 0
62. Bucha 4 : 0
64. Sýkora 5 : 0
79. Kayamba 6 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Plzně v 16. kole první ligy doma deklasovali 6:0 Bohemians 1905 a v nejvyšší soutěži zvítězili po třech zápasech. Už v úvodním poločase se trefili Luděk Pernica, Jan Kopic a Jhon Mosquera, po změně stran dokonali debakl "Klokanů" Pavel Bucha s Janem Sýkorou a střídajícím Joelem Kayambou.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňský Jan Kopic oslavuje gól proti Bohemians Praha.

Článek

Viktoria poskočila na druhé místo neúplné tabulky o skóre za Slavii, která má k dobru nedělní utkání s posledními Teplicemi. Plzeň v lize dosáhla nejvyšší výhry od loňského prosince, kdy rozdrtila Teplice 7:0. Pražané venku popáté za sebou nebodovali a jsou dvanáctí. Bohemians vyrovnali nejvyšší porážku v samostatné nejvyšší soutěži, 0:6 už podlehli v Drnovicích v roce 1997.

Do domácí branky se po zápasové absenci způsobené zraněním vrátil Staněk, který první zákrok předvedl ve druhé minutě. Reprezentační gólman nadvakrát zlikvidoval Květův dalekonosný přímý kop.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňský fotbalista Luděk Pernica (vpravo) slaví se spoluhráčem Jhonem Mosquerou gól proti Bohemians.

V 10. minutě otevřeli skóre Plzeňští. Po zaváhání obrany Bohemians nacentroval Čermák do šestnáctky a Pernica umístil hlavičku k tyči. Stoper Viktorie premiérovým gólem v ligové sezoně oslavil návrat do sestavy po dvouzápasovém disciplinárním trestu za vyloučení na Slavii.

Za 20 minut Západočeši z podobné akce zvýšili. Brankář Bačkovský sice vyrazil střelu Mosquery, který ale vzápětí nacentroval na zadní tyč, kde volný Kopic hlavou nezaváhal. Ve 37. minutě Bucha nákopem z vlastní poloviny vyslal do úniku Mosqueru a ten z hranice šestnáctky chladnokrevně přehodil vyběhnutého Bačkovského. Kolumbijský záložník se trefil proti bývalému týmu a v ligovém ročníku si polepšil na pět gólů.

Bohemians vstoupili do druhé půle aktivně a vytvořili si zajímavou možnost, ale Puškáč hlavou minul. Na druhé straně postupoval sám na branku Kopic, ale nechal se vytlačit Köstlem a vystřelil vedle.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňští fotbalisté Aleš Čermák a Luděk Pernica slaví gól proti Bohemians

Mezi 62. a 64. minutou vstřelili domácí další dva góly. Nejprve si Bucha tečovanou střelou zpoza vápna připsal první ligovou branku v sezoně a poté se po Šulcově přiťuknutí ve vápně trefil také Sýkora.

V 79. minutě Plzeňští uzavřeli skóre po umístěné ráně střídajícího Kayamby. Západočeši v nejvyšší soutěži porazili Bohemians popáté za sebou a doma s "Klokany" drží neporazitelnost od října 1996.

Viktoria Plzeň - Bohemians Praha 1905 6:0 (3:0)
Branky: 10. Pernica, 31. Kopic, 36. Mosquera, 62. Bucha, 64. Sýkora, 79. Kayamba. Rozhodčí: Berka - Paták, Antoníček - Machálek (video). Bez karet. Diváci: 1000 (omezený počet).
Plzeň: Staněk - Havel (71. Kaša), Pernica, Hejda, Sýkora - Bucha (82. Káčer), Kalvach - Kopic, Čermák (60. Šulc), Mosquera (61. Kayamba) - Beauguel (61. Chorý). Trenér: Bílek.
Bohemians: Bačkovský - Bartek, Köstl, Jindřišek, Kovařík (60. Vala) - Ljovin, Květ (88. Ugwu) - Dostál, Novák (76. Vacek), Keita (46. Koubek) - Puškáč (60. Necid). Trenér: Klusáček.

Reklama

Související témata: