Hlavní obsah

Manchester City - West Ham 2:1Souček s Coufalem nezabránili porážce West Hamu s Manchesterem City

Aktualizováno

Fotbalisté Chelsea remizovali ve šlágru 13. kola anglické ligy 1:1 s Manchesterem United. "Blues" udrželi první místo o bod před Manchesterem City, který zdolal 2:1 West Ham. Porážku "Kladivářů" neodvrátili ani Tomáš Souček a střídající Vladimír Coufal, který v 61. minutě nahradil zraněného Cresswella. Leicester i díky dvěma trefám Jamieho Vardyho přestřílel 4:2 Watford.

Foto: Carl Recine, Reuters

Fotbalista West Hamu Tomáš Souček (vlevo) v souboji s Bernardem Silvou z Manchesteru City.

Článek

Dnešní program Premier League narušilo počasí, kvůli sněhové vánici bylo odloženo utkání Burnley - Tottenham, které se mělo hrát od 15:00.

Manchester United, který stále vedl dočasný kouč Michael Carrick, se na hřišti Chelsea většinu utkání bránil, přesto šel v 50. minutě do vedení. Samostatný brejk zakončil první ligovou brankou v novém klubu Sancho.

"Blues" přestříleli soupeře 24:3, prosadili se ale až v 69. minutě po Jorginhově trefě z pokutového kopu. Krátce předtím přišla na hřiště největší hvězda United Cristiano Ronaldo, který začal utkání překvapivě na lavičce. "Rudí ďáblové" bod uhájili a v tabulce poskočili na osmé místo.

West Ham vstoupil do utkání za hustého sněžení aktivně, favorit ale postupně převzal otěže. Převahu zužitkoval v 33. minutě z dorážky Gündogan, v úvodním dějství navíc trefili Laporte a Mahriz tyč.

Po pauze se počasí umoudřilo, obraz hry se ale příliš nezměnil a "Citizens" si s jistotou dokráčeli za pátou soutěžní výhrou v řadě. V 90. minutě přidal druhou branku Fernandinho, z poslední akce zápasu už jen zkorigoval skóre výstavní ránou Lanzini. "Kladiváři" podruhé za sebou v lize prohráli, přesto drží čtvrté místo.

Foto: Carl Recine, Reuters

Vladimír Coufal z West Hamu (vpravo) brání Rijáda Mahríze z Manchesteru City.

Vítězství Leicesteru řídilo ofenzivní duo Vardy, Maddison, na jehož úvodní branku zareagoval po půlhodině z penalty King. Ještě v prvním poločase ale druhý nejlepší střelec soutěže Vardy nejprve zužitkoval Maddisonovu přihrávku za obranu a stejná spolupráce zafungovala i krátce před přestávkou při rohovém kopu. Čtyřiatřicetiletý kanonýr nasázel po třicátých narozeninách už 93 branek v Premier League a vyrovnal dosavadní rekord Iana Wrighta.

Branky Dennise a Lookmana po změně stran už na třech bodech pro Leicester nic nezměnily. "Lišky" vyhrály po třech zápasech a jsou deváté, Watford je šestnáctý.

Brentford ukončil pětizápasové čekání na výhru, o domácí výhře nováčka 1:0 nad Evertonem rozhodl z penalty Toney. Anglický útočník kopal v posledních dvou ligových sezonách 11 pokutových kopů a všechny proměnil.

Anglická fotbalová liga - 13. kolo:
Brentford - Everton 1:0 (24. Toney z pen.)
Leicester - Watford 4:2 (34. a 42. Vardy, 16. Maddison, 68. Lookman - 29. King z pen., 61. Dennis)
Manchester City - West Ham United 2:1 (33. Gündogan, 90. Fernandinho - 90.+4 Lanzini),
Chelsea - Manchester United 1:1 (69. Jorginho z pen. - 50. Sancho).
Burnley - Tottenham odloženo.

Reklama

Související témata: