Hlavní obsah

Hradec - Karviná 1:0Hradec Králové porazil oslabenou Karvinou a v lize je šestý

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Rada 1 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Hradce Králové porazili v 16. kole první ligy Karvinou 1:0 a připsali si proti ní premiérové vítězství v nejvyšší soutěži. Jedinou branku vstřelil Jakub Rada ve třetí minutě nastaveného času první půle. Ten využil i početní výhodu, když hosté hráli od 43. minuty bez vyloučeného Marca Túlia. Východočeši naplno bodovali po třech zápasech a jsou šestí. Karviná naopak nevyhrála 16. ligový duel po sobě, v tomto ročníku na triumf stále čeká a je dál na předposledním 15. místě.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva Rajmund Mikuš z Karviné a Erik Prekop z Hradce Králové.

Článek

Oba týmy začaly utkání v Mladé Boleslavi, kde Hradec Králové hraje v azylu domácí zápasy, opatrně. Diváky tak v první půlhodině rozvášnil jen v 29. minutě faul Papadopulose na Kodeše, po němž byl záložník "Votroků" chvíli ošetřován. Hostující kapitán viděl za svůj zákrok žlutou kartu.

To už se však neopakovalo těsně před koncem prvního poločasu, kdy karvinský Túlio došlápl na nohu Vlkanovy a rozhodčí Krejsa ho po zhlédnutí videa k nevoli trenéra Páníka vyloučil.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Rozhodčí Josef Krejsa mezi hráči Karviné v duelu s Hradcem Králové.

Hradec v početní výhodě soupeře ihned zatlačil a po neproměné šanci Čecha se dočkal vedoucí branky. Ve třetí minutě nastavení se postavil k přímému kopu z hranice pokutového území Rada a brankář Bolek se za jeho technickou ranou jen bezmocně ohlédl. Domácí záložník vstřelil pátou branku v tomto ligovém ročníku a v týmové tabulce střelců dotáhl Dvořáka.

Karvinští se i přes oslabení snažili ve druhé půli vyrovnat, ale Hradec dál pozorně bránil a hrozil z rychlých protiútoků. Po povedené týmové souhře si v 57. minutě naběhl na centr z pravé strany Prekop, hostující branku však těsně minul.

Kouč slezského týmu Páník zareagoval trojitým střídáním, ale domácí dál kontrolovali vývoj zápasu ve svůj prospěch. V 66. minutě mohl zvýšit náskok "Votroků" Mejdr, jenže trefil jednoho z karvinských obránců. Neprosadil se ani střídající Vašulín, jehož střelu z hranice pokutového území chytil Bolek.

Karvinský brankář udržel naděje svého týmu i sedm minut před koncem, kdy Vlkanovovu střelu vytáhl pohotově nad břevno. Hosté sice v nastaveném čase přeci jen svého protivníka zatlačili, ale Čmelíkův pokus letel nad branku. Hradec Králové tak neprohrál v azylu v Mladé Boleslavi ani osmý zápas v sezoně nejvyšší soutěže.

FC Hradec Králové - MFK Karviná 1:0 (1:0)
Branky: 45.+3 Rada. Rozhodčí: Krejsa - Horák, Podaný - Kocourek (video). ŽK: Papadopulos, Qose, Bartošák, Sinjavskij, Čmelík (všichni Karviná). ČK: 43. Túlio (Karviná). Diváci: 246 (omezený počet).
Hradec: Fendrich - Klíma, Čech, Leibl - Mejdr, Kodeš, Rada, Urma - Dvořák, Prekop (64. Vašulín), Vlkanova (90.+1 Kubala). Trenér: Koubek.
Karviná: Bolek - Mikuš (68. Křapka), Santos, Buchta, Šehič - Mangabeira - Sinjavskij (86. Nešický), Qose (59. Stropek), Túlio, Bartošák (59. Čmelik) - Papadopulos (59. Durosinmi). Trenér: Páník.

Reklama

Související témata: