Hlavní obsah

Sparta - Liberec 2:1Sparta porazila Liberec a ztrácí pět bodů na vedoucí Slavii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Karabec 1 : 0
33. Frýdek 1 : 1
80. Pulkrab 2 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Sparty porazili doma v 16. kole první ligy Liberec 2:1 a posunuli se na třetí místo tabulky s pětibodovou ztrátou na vedoucí Slavii. Domácí ve výročním zápase vedli od páté minuty zásluhou Adama Karabce, za hosty v úvodním dějství srovnal Christian Frýdek. Vítězný gól vstřelil v 80. minutě střídající Matěj Pulkrab. Slovan prohrál v nejvyšší soutěži po čtyřech výhrách a je desátý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty se radují z gólu na 2:1 proti Liberci.

Článek

Letenští, kteří před týdnem podlehli Slovácku 0:4, čímž vyrovnali svou nejvyšší porážku v samostatné lize, nastoupili ve speciálních dresech, jimiž si připomněli 128. výročí od svého založení. Pražané oblékli bílé dresy s výrazným černým "S" na hrudi. Klub tím odkázal k původním trikotům z přelomu 19. a 20. století, jen po vzoru dresů NHL z minulé sezony prohodil barvy.

Trenér domácích Vrba oproti čtvrteční prohře na hřišti obhájce skotského titulu Rangers 0:2, po níž jeho svěřenci přišli o možnost postoupit do vyřazovací fáze Evropské ligy, udělal v základní sestavě jedinou změnu. Od začátku nastoupil záložník Karabec a místo Minčeva se na hrot útoku posunul Hložek. Debut v nejvyšší české soutěži si odbyl brankář Holec, který si zachytal i proti celku z Glasgow.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Karabec se raduje z gólu proti Liberci.

Spartě se povedl začátek a po necelých pěti minutách otevřela skóre. Sáček nacentroval před branku a osmnáctiletý Karabec hlavou vstřelil druhý gól v ligové sezoně.

O chvíli později Holec zastavil Koscelníkovu ránu z hranice malého vápna. Ve 22. minutě sparťanský stoper Ladislav Krejčí mladší zamířil hlavou po Karlssonově centru nad.

Ve 33. minutě Severočeši srovnali. Rabušic poslal do úniku Frýdka a sparťanský odchovanec obloučkem přehodil Holce Záložník Slovanu se za svou druhou trefu v probíhajícím ročníku nejvyšší soutěže zvednutou rukou svému bývalému zaměstnavateli omluvil.

V úvodu druhého dějství Hložek nepropálil zblízka vyběhnutého Knoblocha. Koscelník zase pouze vypálil doprostřed na připraveného Holce.

Po více než hodině hry se Haraslín položil do Wiesnerova centru "nůžkami" a orazítkoval břevno, míč se ještě málem odrazil do branky od Knoblocha. Vzápětí Karabec ve vápně přestřelil. Stejně dopadly i pokusy z hranice vápna od spartaňského kapitána Pavelky a na opačné straně střídajícího Tupty. Poté vypálil z dálky těsně vedle domácí obránce Hancko.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Christian Frýdek ze Slovanu Liberec během utkánína Spartě.

V 80. minutě se Sparta dočkala. Krejčí mladší posunul centrovaný balon z rohu na zadní tyč, kde stál zakončující Pulkrab. Čtyřiadvacetiletý útočník zaznamenal třetí gól v ligové sezoně.

Slovan o chvilku později málem srovnal, když Slovák Tupta postupoval sám na Holce, jenže svého krajana neprostřelil.

Pražané pod Vrbou v 17 domácích ligových duelech neprohráli, z toho si připsali 16 vítězství. Sparta v lize Liberci pětkrát za sebou nepodlehla, první vzájemný duel na severu Čech ovládla 5:0.

Sparta Praha - Slovan Liberec 2:1 (1:1)
Branky: 5. Karabec, 80. Pulkrab - 33. Frýdek. Rozhodčí: Pechanec - Caletka, Vodrážka - Berka (video). ŽK: Karlsson, Haraslín, Ladislav Krejčí I - Fukala, Purzitidis. Diváci: 977 (omezený počet).
Sparta: Holec - Wiesner, Panák, Ladislav Krejčí II, Hancko - Karlsson (61. Pulkrab), Pavelka, Sáček, Karabec (80. Dočkal), Haraslín (69. Ladislav Krejčí I) - Hložek. Trenér: Vrba.
Liberec: Knobloch - Gebre Selassie, Chaluš, Mikula, Fukala - Tiéhi (80. Michal), Faško (66. Purzitidis) - Koscelník (65. Tupta), Frýdek, Rondič (72. Mészáros) - Rabušic (72. Hilál). Trenér: Kozel.

Reklama

Související témata: