Hlavní obsah

Kladno - Ml. Boleslav 2:1Rytíři slaví díky bleskovému obratu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Kousal 0 : 1
35. Račuk 1 : 1
36. Zikmund 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Kladna porazili v 28. kole extraligy Mladou Boleslav 2:1. Rytíři inkasovali v Chomutově jako první, ale díky dvěma brankám během 17 sekund utkání otočili. Vítězný gól dal na začátku 36. minuty útočník Ladislav Zikmund po asistencích Jaromíra Jágra a Tomáše Plekance. Kladenští vrátili hostům porážku 0:3 z Mladé Boleslavi z prvního zápasu sezony a poslednímu Zlínu odskočili na rozdíl 11 bodů.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Ladislav Zikmund z Kladna a Adam Jánošík z Mladé Boleslavi.

Článek

Už po 34 sekundách zamířil na trestnou lavici Filip a Bruslařský klub měl k dispozici přesilovku. Před jejím skončením vychytal Kelemena brankář Bow a Rytíři se v oslabení ubránili. Jinak ale úvodní dějství nabídlo jen pramálo vzruchu. Z domácích řad odpověděl trochu vážněji až v 19. minutě Kubík, své sólo na Krošelje však ani on k vedoucí trefě nedotáhl.

Hned zkraje druhé části se na trestné lavici vystřídaly obě domácí legendy. Zatímco Plekancův faul hosté nepotrestali, Jágra nechali odsedět jen 33 sekund. Z dorážky se prosadil Kousal a Mladá Boleslav šla do vedení. Ve stejné situaci pak byli i Kladenští, kteří měli k dispozici krátce po sobě dvě početní výhody, jenže bez efektu. Jágr přes několik pokusů o zakončení svůj předchozí prohřešek prozatím neodčinil.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zmatek před kladenskou brankou (zleva) Maris Bičevskis z Mladé Boleslavi, brankář Kladna Landon Bow, Cody Donaghey z Kladna, Jan Eberle z Mladé Boleslavi, Jiří Ticháček z Kladna a Marek Račuk z Kladna.

V 35. minutě už se domácí přece jen dočkali gólu, byť s pořádnou porcí štěstí. Suchánkovo nahození od modré čáry zasáhlo do nohy Račuka, od něhož se kotouč odrazil za Krošeljova záda. Jen o 17 sekund později zaúřadoval Jágr. Poté, co dostal puk od Plekance, se v útočném pásmu vyhnul padajícímu Pláňkovi a našel Zikmunda, který zblízka dokonal obrat. Platnost gólu potvrdila i kontrola u videa.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Kladna se radují z gólu.

Také ve třetí třetině dali Rytíři hostům brzy možnost hrát v početní výhodě. Při Kubíkově pobytu na trestné lavici měl velkou možnost na vyrovnání Kelemen, jenže selhal. Když pak ve dvou velkých příležitostech neuspěl ani Najman, museli Bruslaři v samém závěru sáhnout k risku s hrou bez gólmana. Ani tento tah jim však nevyšel, domácí těsnou výhru uhájili.

28. kolo hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - BK Mladá Boleslav 2:1 (0:0, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 35. Račuk (J. Suchánek, Melka), 36. Zikmund (Jágr, Plekanec) - 25. P. Kousal (O. Najman). Rozhodčí: Pražák, Sýkora - Brejcha, Votrubec. Vyloučení: 6:2. Využití: 0:1. Diváci: 723 (omezený počet).
Kladno: Bow - Dotchin, Kehar, Wood, Ticháček, Baránek, J. Suchánek, Donaghey - Jágr, M. Filip, Zikmund - Hlava, Plekanec, Kristo - M. Beran, Kubík, O. Machala - Hajný, Račuk, Melka. Trenér: D. Čermák.
Mladá Boleslav: Krošelj - Šidlík, Pýcha, Pláněk, Bernad, Lintuniemi, Jánošík, D. Moravec - Pospíšil, Fořt, Lunter - P. Kousal, O. Najman, Kelemen - Dufek, Claireaux, Kotala - J. Stránský, Bičevskis, Eberle. Trenéři: Rulík a Patera.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice