Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Karviná 3:0Karviná dál propadá. Sen o první výhře se rozplynul už do poločasu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Puškáč 1 : 0
24. Köstl 2 : 0
81. Necid 3 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Bohemians 1905 vyhráli ve středeční dohrávce 13. kola první ligy nad Karvinou jasně 3:0. Klokanům se tak povedlo odčinit sobotní debakl 0:6 v Plzni. Karvinští jsou naopak dál jediným celkem nejvyšší soutěže, který v tomto ligovém ročníku ještě nevyhrál. Karviná je v tabulce s pěti body předposlední.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

David Puškáč z Bohemians se raduje z gólu, vlevo je brankář Karviné Petr Bolek.

Článek
Fotogalerie

Bohemians vstoupili do zápasu aktivněji a ve 22. minutě otevřeli skóre. Na centr od Hronka z levé strany si na zadní tyči naběhl Puškáč a nadvakrát protlačil míč za brankáře Bolka. Domácí útočník se trefil pošesté v ligové sezoně a osamostatnil se v čele týmové střelecké tabulky.

Za necelé dvě minuty Pražané zvýšili. Po závaru ve vápně se odrazil balon těsně za šestnáctku na Köstla a ten přízemní střelou k tyči upravil na 2:0. Stoper "Klokanů" skóroval podruhé v ligovém ročníku.

Karviná postrádala kvůli karetním trestům hned tři opory Papadopulose, Bartošáka a Túlia. Slezané i tak dokázali soupeře v úvodním dějství přestřílet, ale ke gólům to nevedlo. Ve 34. minutě se Durosinmi protlačil až před brankáře Bohemians Le Gianga, který v lize nastoupil poprvé od zářijového debaklu 1:5 se Slavií, ale v obrovské šanci napálil jen břevno.

Po změně stran domácí gólman v 54. minutě vyrazil Qoseho povedený pokus z přímého kopu. Chvíli nato na opačné straně zamířil Květ mimo. Čtvrthodinu před koncem Hronek trefil tyč, ale stejně byl v ofsajdu.

Potřetí se tak Pražané radovali až v 81. minutě, kdy vystihli chybou rozehrávku Slezanů a rychlou kombinační protiakci zakončil po kličce gólmanovi do odkryté branky střídající Necid. Bývalý reprezentant se trefil poprvé v ligové sezoně. Bohemians doma v nejvyšší soutěži s Karvinou v šesti zápasech ještě neprohráli a popáté neinkasovali.

Fortuna liga
Dohrávka 13. kola:
Bohemians - Karviná 3:0
Branky: 22. Puškáč, 24. Köstl, 81. Necid. Rozhodčí: Franěk - Caletka, Pečenka - Berka (video). ŽK: Květ (Bohemians). Diváci: 1000 (omezený počet).
Bohemians: Le Giang - Dostál, Jindřišek, Köstl - Fulnek, Ljovin, Květ (83. Nový), Kovařík (72. Bartek) - Hronek (83. Novák) - Puškáč (59. Necid), Keita (72. Chramosta). Trenér: Klusáček.
Karviná: Bolek - Santos, Šindelář, Buchta - Křapka (74. Mikuš), Mangabeira (46. Stropek), Qose, Šehič (79. Jurásek) - Čmelík (80. Svoboda), Nešický (65. Sinjavskij) - Durosinmi. Trenér: Páník.

Reklama

Související témata: