Hlavní obsah

Union - Lipsko 2:1Varování pro Slavii. Union si poradil s vicemistrem a drží se mezi bundesligovou elitou

Fotbalisté Unionu Berlín v generálce na čtvrteční zápas proti pražské Slavii v Evropské konferenční lize porazili v německé lize Lipsko 2:1. Úřadující vicemistr prohrál poprvé v klubové historii tři bundesligová utkání za sebou.

Foto: Annegret Hilse, Reuters

Fotbalisté Unionu Berlín se radují z branky

Článek

Union skóroval ze dvou standardních situací. Skóre otevřel v 6. minutě Awoniyi, který po rohovém kopu a hlavičce Baumgartla dorazil míč podrážkou do sítě. Nigerijský útočník dal devátý gól v soutěži a je třetí v tabulce střelců.

Lipsku se povedlo brzy vyrovnat, když gólman Andreas Luthe nezkrotil skákavou střelu Christophera Nkunkua z dálky. O výhře berlínského celku rozhodl v 57. minutě Baumgartl, jenž zblízka poslal do sítě odražený míč.

Před víkendovými zápasy 14. kola poskočil Union na čtvrté místo, Lipsko je osmé.

Berlínský tým hrál v sestavě Luthe - Friedrich, Knoche, Baumgartl - Khedira, Prömel - Ryerson, Giesselmann - Kruse (72. Haraguči) - Becker (80. Voglsammer), Awoniyi (80. Behrens).

Slávisté se ve čtvrtek v Berlíně utkají s Unionem o postup do vyřazovací fáze Evropské konferenční ligy. Svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského drží po 5. kole druhé místo v tabulce skupiny E s náskokem jednoho bodu před německým týmem, k postupu jim tak stačí remíza.

Německá fotbalová liga - 14. kolo:
Union Berlín - Lipsko 2:1 (6. Awoniyi, 57. Baumgartl - 13. Nkunku).

Reklama

Související témata: