Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Pardubice 2:3Boleslav propadla v první půli a manko už nedohnala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Cadu 0 : 1
10. Chytil 0 : 2
18. Chytil 0 : 3
56. Ewerton 1 : 3
90. Fila 2 : 3
Záznam online reportáže

Fotbalisté Mladé Boleslavi prohráli v nedělním utkání 17. kola na domácí půdě s Pardubicemi 2:3. Středočeši propadli v první půli, když ji prohráli tříbrankovým rozdílem. Po přestávce korigoval manko tradiční boleslavský střelec Ewerton a Fila, výhru ale slaví hosté.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Mladé Boleslavi Karel Jarolím nemohl být po duelu s Pardubicemi s výsledkem spokojený.

Článek

Východočeši venku v nejvyšší soutěži podruhé za sebou vyhráli a Boleslav v lize na čtvrtý pokus poprvé porazili. V tabulce jsou nadále čtrnáctí. Domácí nebodovali po dvou vítězstvích a nevyužili šanci poskočit do elitní šestky. Zůstali na sedmém místě.

Pardubičtí hned z první větší šance v osmé minutě otevřeli skóre. Po zmatcích v domácí obraně propadl míč ke Caduovi a brazilský záložník překonal Šedu. Mladoboleslavský brankář hned za dvě minuty inkasoval podruhé, když ho křížnou střelou o tyč překonal Chytil.

Ten v 18. minutě obešel několik protihráčů a přízemní ranou zvýšil už na 3:0. Dvaadvacetiletý útočník, který v Pardubicích hostuje z Olomouce, poprvé v jednom ligovém utkání vstřelil dva góly. V aktuální sezoně nejvyšší soutěže si polepšil na čtyři branky.

Středočeši se postupně dostávali víc a víc do hry. Ve 33. minutě Ewerton v dobré pozici nepřekonal Letáčka a hostujícího gólmana pak krátce před pauzou zachránilo břevno po Suchého hlavičce. Na druhé straně Cadu zamířil těsně vedle a v nastavení Letáček zblízka výborně vychytal Suchého.

Mladoboleslavští vstoupili aktivně i do druhého poločasu. V 56. minutě Douděra z pravé strany ideálně našel v šestnáctce Ewertona a ten zblízka snížil. Brazilský křídelník se prosadil proti svému bývalému klubu a šestou trefou v ligovém ročníku dotáhl Škodu v týmové tabulce střelců.

Ewerton o chvíli později z přímého kopu o kousek minul branku. Domácí pokračovali v náporu a dvě dobré šance si vytvořil střídající Lukáš Mašek, Pardubice však znovu podržel brankář Letáček.

Další mladoboleslavský náhradník Fila v druhé minutě nastavení přece jenom snížil po přiťuknutí Suchého, ale víc už Středočeši nestihli a doma zaváhali po třech ligových výhrách za sebou.

17. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - FK Pardubice 2:3 (0:3)
Branky: 56. Ewerton, 90.+2 Fila - 10. a 18. Chytil, 8. Cadu. Rozhodčí: Orel - Hurych, Šimáček - Adámková (video). ŽK: Preisler - Cadu, Čihák. Diváci: omezený počet.
M. Boleslav: Šeda - Douděra, Suchý, Karafiát, Preisler (82. Fila) - Matějovský, Smrž - Ladra (46. Jurásek), Hlavatý (37. Kadlec, 83. L. Mašek), Ewerton - Škoda. Trenér: Jarolím.
Pardubice: Letáček - Kostka, Jeřábek, Toml, Čelůstka - Chytil, Tischler, Čihák, Cadu (90.+1 Lupač) - Černý (66. Červ), Huf (55. Matějka). Trenér: Novotný.

Reklama

Související témata: