Hlavní obsah

Manchester Utd. - Crystal Palace 1:0United při Rangnickově premiéře zdolali Crystal Palace

Aktualizováno

Fotbalisté Manchesteru United v premiéře pod dočasným trenérem Ralfem Rangnickem porazili v nedělním 15. kole anglické ligy Crystal Palace 1:0. O výhře favorita rozhodl v 77. minutě záložník Fred. Tottenham si poradil s posledním Norwichem 3:0. Aston Villa díky dvěma brankám Ezriho Konsy zdolala Leicester 2:1 a pod trenérem Stevenem Gerrardem vyhrála tři ze čtyř kol.

Článek

Brazilský reprezentant Fred se prosadil výstavní ranou do horního růžku zpoza vápna. Třiašedesátiletý Rangnick byl jmenován trenérem "Rudých ďáblů" v pondělí místo Oleho Gunnara Solskjaera, jenž byl odvolán. Kvůli čekání na pracovní víza se ale týmu ujal až v pátek. Rangnick povede United do konce sezony, poté bude ve slavném klubu další dva roky v roli poradce.

"První půl hodina byla úžasná. Hráli jsme v mimořádně vysokém tempu a intenzitě, neustále jsme byli vepředu. Chybělo nám vstřelit jen jeden nebo dva góly. Bylo jasné, že takové tempo nemůžete vydržet celý zápas. I poté jsme ale utkání kontrolovali. Zasloužili jsme si vyhrát," řekl pro BBC Rangnick.

Tottenham má na dostřel West Ham

Tottenham proti Norwichi poslal do vedení v 10. minutě Lucas Moura, po změně stran se trefili Sánchez a Son Hung-min. "Kohouti" ve čtyřech ligových zápasech pod koučem Contem neprohráli a třetí výhrou po sobě se posunuli na páté místo o dva body za West Ham, který sehrál o zápas více. Šestý Manchester United ztrácí na Tottenham bod. Nováček Norwich nebodoval po čtyřech kolech.

Duel mezi Aston Villou a Leicester byl pikantní pro oba trenéry, jelikož hostující kouč Rodgers vedl Gerrarda v Liverpoolu. Později oba v jednu dobu trénovali glasgowské celky Rangers (Gerrard) a Celtic (Rodgers).

"Lišky" otevřely ve Villa Parku skóre ve 14. minutě po trefě Barnese. O tři minuty později odpověděl Konsa, který lehce tečoval Buendíovu hlavičku. Domácí stoper po přestávce zařídil obrat. "Villans" se dostali před svého dnešního soupeře a jsou desátí.

Leeds remizoval s Brentfordem 2:2. Domácí vedli po Robertsonově zásahu, ale po změně stran hosté díky gólům Baptisteho a Canóse otočili stav. V páté minutě nastavení však nováček o plný bodový zisk přišel, když vyrovnal Bamford.

Anglická fotbalová liga - 15. kolo
Leeds - Brentford 2:2 (27. Roberts, 90.+5 Bamford - 54. Baptiste, 61. Canós)
Manchester United - Crystal Palace 1:0 (77. Fred)
Tottenham - Norwich 3:0 (10. Lucas Moura, 67. Sánchez, 77. Son Hung-min)
Aston Villa - Leicester 2:1 (17. a 54. Konsa - 14. Barnes)

Reklama

Související témata: