Hlavní obsah

Liberec - Vítkovice 4:3 PPLiberec uspěl po dvou porážkách, výhru v prodloužení trefil Klepiš

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Kalus 0 : 1
20. Krenželok 0 : 2
25. Klapka 1 : 2
36. Ivan 2 : 2
48. Gríger 3 : 2
58. Bukarts 3 : 3
65. Klepiš 4 : 3
Záznam online reportáže

Hokejoví Bílí Tygři z Liberce vyhráli v divokém nedělním utkání 30. kola extraligy nad Vítkovicemi 4:3 v prodloužení. Tygři prohrávali 0:2, vedli 3:2, nakonec v 65. minutě o jejich vítězství rozhodl zkušený Jakub Klepiš.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor gólu Adam Klapka z Liberce.

Článek
Fotogalerie

Liberec mohl jít hned po pár vteřinách hry do vedení, Stezkovi ale při nahození Vlacha pomohla horní tyč. Na druhé straně prověřil Pavelku ranou z mezikruží Krenželok. Následně Bukarts zachytil Pavelkovu chybnou rozehrávku, střelou z ostré úhlu ale orazítkoval pouze tyč.

První přesilovku si v polovině první třetiny zahrály Vítkovice a velkou šanci měl Krenželok, Pavelka ale jeho pokus vytěsnil mimo tři tyče. Ve 12. minutě už ale Ridera šla do vedení, odražený kotouč dostal až za Pavelkova záda osamocený Kalus. Bílí Tygři mohli bleskově odpovědět, velkou šanci Ordoše ale zlikvidoval Stezka. V závěru první třetiny hráli hosté další početní výhodu a po šikovné teči Krenželoka se radovali z dvoubrankového vedení.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Vítkovic se radují z gólu.

Od druhé třetiny nahradil Pavelku v brance domácích Kváča a Liberec výrazně přidal na aktivitě. Po pěti minutách hry se navíc dočkal také snížení, přesilovou hru využil svým prvním extraligovým gólem v kariéře Klapka. Hostům mohl ihned vrátit dvoubrankové vedení Bukarts, Kváča ale výborně zasáhl. Poté byl v permanenci opět Stezka, s šancemi Klapky a Jelínka si ale poradil.

Bílí Tygři byli ve druhé části výrazně aktivnější, zato Vítkovice se spoléhali spíše na brejky. V jednom z nich měl velkou příležitost Kalus, Kváča ale jeho zakončení bravurně zlikvidoval. Udeřili tak opět domácí a ve 36. minutě bylo vyrovnáno. Při hře ve čtyřech z levého kruhu přesně zamířil obránce Ivan

V úvodu třetí části hráli Ostravané v početní výhodě, domácí se ale dobře ubránili. Po skončení oslabení to zkoušel objetím branky Klapka, Stezka byl ale u své tyče včas. Přesilovku si následně po faulu Krenželoka zahráli také Severočeši a bleskově ji využili. Po střele Birnera dotlačil kotouč za Stezkova záda důrazný Gríger.

Liberečtí pokračovali ve svém tlaku i nadále a měli k dispozici další dvě přesilovky v krátkém sledu za sebou, Stezka ale udržel hosty ve hře. Proti střele Ivana mu navíc pomohla pravá tyč. Tři minuty před koncem třetí části mohl přidat pojistku Klapka, Stezka ale odolal. Z nenápadné akce tak skórovali na druhé straně hosté. Gewieseho střelu od modré čáry přizvedl mimo Kváčův dosah Bukarts a poslal zápas do prodloužení.

V nastavení měl velkou možnost rozhodnout domácí Kolmann, z ideální pozice ale těsně minul. Na druhé straně byl před Kváčou osamocený Kalus, domácí brankář svůj tým podržel. Z následného protiútoku poté vystřelil Bílým Tygrům bonusový bod Klepiš.

30. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Vítkovice Ridera 4:3 v prodl. (0:2, 2:0, 1:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 25. Klapka (Ordoš), 36. Ivan (Kolmann, Filippi), 48. Gríger (Birner, Filippi), 65. Klepiš (Rosandič) - 12. M. Kalus (L. Kovář), 20. L. Krenželok (Gewiese), 58. Roberts Bukarts (Gewiese, Lindberg). Rozhodčí: Jeřábek, Šindel – Ondráček, Špůr. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. Diváci: 1000 (omezený počet).
Liberec: J. Pavelka (21. Kváča) - Štibingr, Rosandič, Kolmann, Ivan, J. Šedivý, Derner, Aubrecht - Gríger, Filippi, Ordoš - Zachar, Klepiš, Birner - Klapka, P. Jelínek, J. Vlach - Faško-Rudáš, A. Najman, Šír. Trenér: Augusta.
Vítkovice: Stezka - R. Polák, Galvinš, J. Stehlík, Gewiese, L. Kovář, Koch, Plášil - Lakatoš, J. Hruška, L. Krenželok - M. Kalus, Lindberg, R. Bondra - Roberts Bukarts, Marosz, Dej - Fridrich, Chlán, Lednický. Trenér: Holaň.

Reklama

Související témata: