Hlavní obsah

Kladno - Sparta 0:6Jágrovo Kladno dostalo nařezáno, nedalo ani gól

MinutaMin. Tým Hráč Akce
34. Dvořáček 0 : 1
38. Matuškin 0 : 2
52. Řepík 0 : 3
56. Buchtele 0 : 4
57. Thorell 0 : 5
60. Chlapík 0 : 6
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty zvítězili v utkání 30. extraligového kola v Chomutově nad Kladnem 6:0. Pražané rozhodli dvěma góly ve druhé třetině, vyhráli čtvrtý z posledních pěti zápasů a vrátili Rytířům domácí porážku 3:4 po nájezdech z poloviny října. Vítězný gól dal útočník David Dvořáček. Předposlední Kladno vyšlo počtvrté za uplynulých pět vystoupení bodově naprázdno. První čisté konto v sezoně vychytal Matěj Machovský. Obránce Tomáš Pavelka si připsal tři asistence.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hokejoví Rytíři Kladno bojují o extraligové body se Spartou.

Článek
Fotogalerie

V kladenské sestavě nechyběl dvacetiletý útočník Jaromír Pytlík, jenž se vrátil do Čech po rozvázání smlouvy s finským Kuopiem, ale místo Vítkovic, odkud odcházel během sezony 2018/19 do zámoří, upřednostnil barvy Středočechů.

V úvodu byli o něco aktivnější Rytíři, měli šanci hrát brzy i početní výhodu po prohřešku Buchteleho, ale příliš se jim nepovedla. V šesté minutě se však dostali do šance legendy Jágr s Plekancem, který ale pálil mimo. Sparta přečkala i vyloučení Řepíka, při němž Beran z ideálně pozice jen těsně minul branku. V 18. minutě propálil Melka Machovského, jenže kotouč skončil opět mimo tyčky.

Zkraje druhé třetiny zazvonil Kubíkův pokus v přesilovce na brankovou konstrukci. Klíčové pro vývoj bylo období mezi 30. a 38. minutou. Před polovinou zápasu byl Machala faulovaný Martinem Jandusem, jenže Filip z trestného střílení na Machovského nevyzrál. Skóre tak otevřel ve 34. minutě Dvořáček. Ve 38. minutě navíc zvýšil po dorážce vlastní střely Matuškin.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Brankář Kladna Landon Bow po inkasovaném gólu.

Ve třetím dějství nejprve neuspěl Chlapík. V končící 52. minutě však vzal na sebe koncovku přečíslení tří na dva hostující kapitán Řepík a přesnou ranou zápěstím dal Pražanům - i s ohledem na obraz hry v celém utkání - takřka definitivu. Zbytek utkání už byl ze strany sparťanů exhibicí, při níž stihli přidat ještě další tři góly. Trefili se Buchtele, Thorell a Chlapík.

30. kolo hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - HC Sparta Praha 0:6 (0:0, 0:2, 0:4)
Branky a nahrávky: 34. Dvořáček (D. Vitouch, J. Strnad), 38. Matuškin (T. Pavelka), 52. Řepík (T. Pavelka), 56. Buchtele (Sobotka, Chlapík), 57. E. Thorell (Matuškin, R. Horák), 60. Chlapík (T. Pavelka). Rozhodčí: Hradil, Micka - Ganger, Malý. Vyloučení: 3:5, navíc Dotchin (Kladno) 5 min. Využití: 0:1. Diváci: 1000 (omezený počet).
Kladno: Bow - Dotchin, Kehar, Wood, Ticháček, Baránek, J. Suchánek, Donaghey - Jágr, Plekanec, Hlava - Kristo, Kubík, Indrák - Melka, Račuk, M. Beran - Pytlík, M. Filip, O. Machala. Trenér: D. Čermák.
Sparta: Machovský - Mikliš, Matuškin, M. Jandus, Polášek, T. Pavelka, R. Jeřábek - Chlapík, Sobotka, Buchtele - Řepík, R. Horák, E. Thorell - Přibyl, Konečný, T. Jandus - Dvořáček, D. Vitouch, J. Strnad. Trenéři: Jandač a Hořava.

Reklama

Související témata: