Hlavní obsah

Olomouc - Brno 0:2Kometa potřetí v řadě vyhrála, Sedláček své nedávné spoluhráče vychytal

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Krištof 0 : 1
32. Dočekal 0 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Komety vyhráli zápas 30. kola extraligy v Olomouci 2:0 a potřetí v řadě naplno bodovali. Kometa se střelecky prosadila dvakrát ve druhé třetině, velkou zásluhu na její výhře měl brankář Jakub Sedláček. Jednatřicetiletý gólman, jenž začal sezonu v Olomouci, si připsal 30 úspěšných zákroků a podruhé v sezoně udržel čisté konto.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Jan Káňa a Lukáš Nahodil z Olomouce, brankář Brna Jakub Sedláček a Vladimír Roth z Brna.

Článek

Hanáci v pátek vyhráli v Litvínově, v domácím prostředí však na výhru bodově nenavázali. Ve 3. minutě mohl otevřít skóre Navrátil, Sedláčka ale nepřekonal. Podobně dopadl na druhé straně Kratochvíl, jenž nenašel recept na Lukáše. Aktuální hanácká jednička si poté při přesilovce Komety poradila i s pokusy Muellera.

Ve 25. minutě se hosté dostali do vedení, když se po Muellerově přihrávce dostal sám před Lukáše Krištof a otevřel skóre. Ještě ve druhé třetině přiblížil Kometu k vítězství Dočekal, který prostřelil olomouckého brankáře a připsal si první gól v sezoně. V poslední minutě druhé třetiny mohl snížit Kusko, jenž v Olomouci hostuje z Brna, Sedláčka však překonat nedokázal.

Přidat klid na brněnské hokejky mohli Zbořil se Zaťovičem, třetí gól však ve 45. respektive 46. minutě nepřidali. V polovině třetí části byla blízko snížení elitní formace domácích, Sedláček ale svůj tým podržel a neprůstřelnost udržel i při závěrečné power play domácích. Aktivní byl zejména Krejčí, hvězdný útočník se však tentokrát neprosadil.

30. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Kometa Brno 0:2 (0:0, 0:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 25. Krištof (Mueller, Holland), 32. Dočekal (R. Pavlík, Šoustal). Rozhodčí: Mrkva, Pražák - Klouček, Bohuněk. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 1000 (omezený počet)
Olomouc: Lukáš - T. Černý, Ondrušek, Švrček, Rašner, Dujsík, Řezníček - Nahodil, D. Krejčí, J. Káňa - Kucsera, J. Knotek, Klimek - Navrátil, Kolouch, Strapáč. Trenéři: Moták a Tomajko.
Brno: J. Sedláček - Bartejs, Ďaloga, Holland, Kučeřík, Roth, Gulaši, D. Mikyska - Mueller, Krištof, Zaťovič - Horký, A. Zbořil, Jenyš - Kratochvíl, Rákos, Ostřížek - Šoustal, Dočekal, R. Pavlík. Trenéři: Zábranský a Kalous.

Reklama

Související témata: