Hlavní obsah

Brno - Karlovy Vary 3:2Skvělá druhá třetina zajistila Kometě výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Vincour 1 : 0
28. Vincour 2 : 0
29. Černoch 2 : 1
32. Mueller 3 : 1
58. Hladonik 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Brna porazili ve 31. kole extraligy Karlovy Vary 3:1 a naplno bodovali počtvrté v řadě. Kometa zápas rozhodla ve druhé třetina, ve které se dvakrát v přesilové hře prosadil Tomáš Víncour. Tři body za gól a dvě asistence si připsal nejproduktivnější hráč Brna Peter Mueller. Kometa porazila Energii poprvé v sezoně, hosté prohráli čtvrtý duel za sebou a zůstali v tabulce třináctí.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Veliký závar před brankou Karlových Varů brankou neskončil

Článek
Fotogalerie

Západočeši vstoupili do utkání velmi aktivně a během úvodních minut si vytvořili dvě velké příležitosti, ale Mikuš ani Flek na Sedláčka v brance domácích nevyzráli.

Kometa se rozjížděla pomalu a do prvních střeleckých příležitostí se dostali Rákos a Ďalogou, ovšem i na karlovarské straně byl králem těchto situací gólman Novotný. Jeho tým mohl jít do vedení v přesilové hře, v níž ve 13. minutě nevyužil další velkou šanci Plutnar.

I ve druhé třetině se hra rychle přelévala od jedné branky k druhé a ve stejném rytmu se střídaly i střelecké příležitosti. U domácích neuspěl Krištof, u hostí opět Mikúš.

Kometě pomohlo k vedení dvojí oslabení v trvání 74 vteřin Západočechů, když nadvakrát z bezprostřední blízkosti překonal Novotného Vincour. Tentýž hráč se pak prosadil i v pokračování přesilovky pěti proti čtyřem a navýšil vedení Brna na dvě branky v rozmezí 54 vteřin.

Vzápětí kontroval za hosty od modré Černoch svým osmým sezonním gólem, z nichž pět vstřelil do brněnské sítě. Jenže Kometa si rychle vzala dvoubrankové vedení zpět. Mueller sice ztratil hokejku, ale při brejku dostal od kustodů do rukou novou a okamžitě zužitkoval pas od jubilanta Zaťoviče, který hrál 700. extraligový zápas.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Brna Jakub Sedláček.

Brňané si ve třetí třetině hlídali střední pásmo a snažili se tak rozbít snahu hostí o korekci výsledku. Na obou stranách tak ubylo šancí. Pět minut před koncem nevyužila Energie přesilovou hru, další výhodu početní převahy pak sportovně odvolal Plutnar, přesto Hladonik snížil. Vary pak vyvinuly drtivý tlak na branku Sedláčka, ale puk za jeho záda už neprocpaly.

31. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Energie Karlovy Vary 3:2 (0:0, 3:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 27. Vincour (Krištof, Mueller), 28. Vincour (Krištof, Mueller), 31. Mueller (Zaťovič) - 29. Černoch (Kohout, Pulpán), 58. Hladonik. Rozhodčí: Hejduk, Ondráček - Šimánek, Zíka. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:0. Diváci: 1000 (omezený počet).
Brno: J. Sedláček - Bartejs, Ďaloga, Holland, Kučeřík, Roth, Gulaši, Fajmon - Mueller, Krištof, Zaťovič - Horký, A. Zbořil, R. Pavlík - Vincour, Rákos, Ostřížek - Magee, Dočekal, Meluzín. Trenéři: Zábranský a Kalous.
Karlovy Vary: F. Novotný - Plutnar, M. Rohan, Dlapa, Parkkonen, Pulpán, T. Havlín, L. Doudera - Vondráček, Hladonik, Flek - O. Beránek, Kulich, T. Mikúš - Kohout, Černoch, Koblasa - Eriksson, Osmík, Redlich. Trenér: Pešout.

Reklama

Související témata: