Hlavní obsah

Hradec Králové - Sparta 3:4 PPInfarktový závěr v Hradci přinesl výhru Pražanům

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Pavlík 1 : 0
30. Pavelka 1 : 1
32. Lev 2 : 1
56. Horák 2 : 2
57. Konečný 2 : 3
59. Pavlík 3 : 3
63. Chlapík 3 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty vyhráli v předehrávaném zápase 56. kola extraligy v Hradci Králové 4:3 v prodloužení a navázali tak na dva týdny staré vítězství na východě Čech. Dramatický duel plný vyloučení a šarvátek rozhodl v 63. minutě nejproduktivnější hráč soutěže Filip Chlapík, který si připsal i dvě asistence. Na straně domácích nasbíral tři body za dva góly a asistenci obránce Filip Pavlík.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva brankář Sparty Alexander Salák, Ondřej Mikliš ze Sparty a Radek Smoleňák z Hradce Králové.

Článek
Fotogalerie

Zápas se měl původně hrát jako součást Winter Hockey Games pod otevřeným nebem ve Špindlerově Mlýně, po přesunutí akce na příští rok se ale konal v aréně Východočechů. Hradečtí přesto oblékli už vyrobené speciální žluté dresy s krkonošským motivem.

Nadlouho jedinou komplikaci jim přinesla chyba ve vlastní přesilovce a Horákova gólovka, pak už domácí jasně převzali iniciativu. Spartu pustili za první třetinu jen ke třem střelám a druhou výhodu využili, střelu Pavlíka srazil mezi Salákovy betony bránící útočník Strnad.

Hradec počítal i další šance, Oksanen netrefil prázdnou branku a Pilař neproměnil brejk v oslabení. Hostům chybělo hodně do tváře z nedávné kanonády, kdy na východě Čech vyhráli 8:3. Postupně se ale zlepšovali a ve hře čtyři na čtyři srovnal v pádu obránce Pavelka. Ještě dohrávanou hradeckou přesilovku ale ukončil přesnou střelou Lev.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva David Vitouch ze Sparty a Petr Koukal z Hradce Králové.

Sparťané tentokrát hledali hokejovou jiskru hodně ztěžka. Útočili jen do plných, Mountfield měl větší chuť. Centr nejživější formace Kevin Klíma trefil tyč, puk musel z brankové čáry odpálit zadák Jeřábek.

Těsný stav hodně přikládal pod kotel emocím. Domácí tým k tomu přidal i zbytečné fauly a i díky nim Sparta dvěma trefami v rozmezí 53 sekund otočila stav. Horákovi parádně nabídl puk před prázdnou branku Sobotka, vzápětí se po akci Formana trefil junior Konečný.

Východočeši ale dokázali vyrovnat, když se v přesilové hře prosadil podruhé v zápase Pavlík a vynutil si prodloužení. Druhý bod ale v nastavení získala aktivnější Sparta, duel ukončil v čase 62:26 sedmnáctým gólem v sezoně Chlapík.

Předehrávka 56. kola hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Sparta Praha 3:4 v prodl. (1:0, 1:1, 1:2 - 0:1)
Branky a nahrávky: 17. F. Pavlík (Lev, Oksanen), 32. Lev (F. Pavlík), 59. F. Pavlík (Oksanen, Blain) - 30. T. Pavelka (Chlapík, Konečný), 56. Horák (Sobotka, Chlapík), 57. Konečný (M. Forman), 63. Chlapík (Polášek, E. Thorell). Rozhodčí: Pešina, Obadal – Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 8:8. Využití: 2:1. Diváci: 1000 (omezený počet).
Hradec Králové: Kiviaho - Blain, Nedomlel, F. Pavlík, Gaspar, McCormack, Jank, Šalda - Oksanen, Lalancette, Smoleňák - Jergl, Kevin Klíma, Perret - Kelly Klíma, Lev, Miškář - Pajer, Koukal, Pilař. Trenér: T. Martinec.
Sparta: Salák - M. Jandus, Matuškin, Mikliš, Polášek, T. Pavelka, R. Jeřábek - Chlapík, Sobotka, Buchtele - Řepík, Horák, E. Thorell - Doležal, Konečný, M. Forman - Dvořáček, Vitouch, Strnad - Přibyl. Trenéři: Jandač a Hořava.

Reklama

Související témata: