Hlavní obsah

Jablonec - Teplice 0:2Skláři zvítězili na Střelnici po 10 letech a ovládli druhé kolo po sobě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Fortelný 0 : 1
71. Hyčka 0 : 2
Záznam online reportáže

Jablonec nad Nisou

Tepličtí fotbalisté v 18. ligovém kole zvítězili v Jablonci 2:0. V prvním poločase skóroval Jan Fortelný a po změně stran Alois Hyčka. Na soupeřově hřišti vyhrály Teplice poprvé po 18 zápasech od loňského prosince a na Střelnici se tříbodového zisku dočkaly po deseti letech. V tabulce sice zůstávají předposlední, ale na čtrnácté Pardubice ztrácí tři body. Jablonec dohrával v deseti bez vyloučeného Tomáše Čvančary. Doma v lize čeká na vítězství už pět zápasů a je třináctý.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva David Houska z Jablonce a Tomáš Vondrášek z Teplic.

Článek

V jablonecké středové řadě chyběli ve srovnání se čtvrtečním zápasem Evropské konferenční ligy v Kluži (porážka 0:2) nejen Pilař s Malínským potrestaní za červené karty, ale i zkušený Hübschman. V útoku dostal před nejlepším střelcem Čvančarou přednost Doležal, který v předchozích dvou domácích ligových duelech nasázel Teplicím celkem pět branek. Trenér hostů Jarošík udělal ve srovnání s poslední výhru nad Zlínem jen jedinou změnu, když do útoku k Marešovi postavil Ledeckého místo Rezka.

V sedmé minutě se uvedl nebezpečnou technickou střelou domácí Vaníček, jenž v této sezoně nastoupil poprvé v základní sestavě, ale Grigar míč vyrazil. Svěřenci trenéra Rady sice měli převahu, ale jejich akce vinou nepřesností končily už daleko před šestnáctkou. S 13 góly nejméně produktivní útok celé ligy si špatnou bilanci nevylepšil.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Teplic se radují z prvního gólu.

Na druhé straně skončil hned první teplický útok v 21. minutě v síti. Jablonecká obrana čekala centr, ale Fortelný postupoval z křídla sám a křížnou střelou pod břevno překonal Hanuše. Dvaadvacetiletý záložník se trefil ve druhém kole po sobě a potřetí v probíhající ligové sezoně.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Jablonce Petr Rada.

Autor gólu, který je na severu Čech na hostování ze Sparty, byl už krátce předtím ošetřován za postranní čarou a ještě před přestávkou z trávníku odkulhal. Nahradil ho devětatřicetiletý Rezek.

Do druhého poločasu jabloneckou ofenzivu posílil Čvančara a před teplickou brankou bylo přece jen živěji. Ve 49. minutě brankáře Grigara vystrašila nepovedená malá domů, ale byl z toho jen rohový kop. Teplický gólman si poradil i s Houskovou střelou zblízka.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Tomáš Čvančara z Jablonce po obdržení červené karty.

Hosté se většinou jen bránili, v 61. minutě však po parádním Rezkově centru mohl zvýšit Ledecký, ale ve skluzu na míč těsně nedosáhl. O deset minut později rozhodčí nechal hostům výhodu po faulu na Moulise a Hyčka svým prvním ligovým gólem v teplickém dresu pečetil výhru. V nejvyšší soutěži se předtím mezi střelce naposledy zapsal v říjnu 2016 v dresu brněnské Zbrojovky.

V závěru nastoupil ke svému 300. ligovému zápasu Hübschman, ale na výsledku se už nic nezměnilo. V nastaveném čase dovršila zmar domácích červená karta pro Čvančaru, kterou mu po zhlédnutí videa rozhodčí Petřík udělil za faul bez míče na Shejbala. Teplice na Střelnici naposledy vyhrály v říjnu 2011, kdy je vedl dnešní jablonecký trenér Rada.

18. kolo první fotbalové ligy:
FK Jablonec - FK Teplice 0:2 (0:1)
Branky: 21. Fortelný, 71. Hyčka. Rozhodčí: Petřík - Vlček, Hurych - Ondráš (video). ŽK: Doležal, Surzyn - Chlumecký, Shejbal. ČK: 90.+3 Čvančara (Jablonec). Diváci: 376 (omezený počet).
Jablonec: Hanuš - Holík (76. Kubista), Martinec, Zelený, Krob (46. Čvančara) - Považanec (76. Hübschman) - Surzyn, Houska (76. Smejkal), Kratochvíl (84. Štěpánek), Vaníček - Doležal. Trenér: Rada.
Teplice: Grigar - Knapík, Chlumecký, Shejbal - Hyčka, Jukl, Trubač, Fortelný (40. Rezek), Vondrášek - Ledecký, Mareš (54. Moulis, 79. Kučera). Trenér: Jarošík.

Reklama