Hlavní obsah

Sparta - Olomouc 3:4 SNBuchtele na vše nestačil, Kohouti rozhodli v nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Buchtele 1 : 0
4. Bambula 1 : 1
27. Buchtele 2 : 1
34. Burian 2 : 2
43. Burian 2 : 3
60. Pavelka 3 : 3
65. Káňa 3 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty prohráli utkání 32. kola extraligy s Olomoucí 3:4 po samostatných nájezdech. Pražané dvakrát vedli dvěma trefami útočníka Jana Buchteleho, pak jim alespoň bod vystřelil v čase 59:36 obránce Tomáš Pavelka. Hanáci uspěli po dvou duelech, v nichž vyšli naprázdno. Tři body za gól a dvě nahrávky zaznamenal v jejich dresu Lukáš Nahodil, vítěznou branku si připsal další útočník Jan Káňa.

Foto: Profimedia.cz

Hokejisté Olomouce se radují z branky

Článek

Sparťané měli skvělý start a už po 31 sekundách vedli, když se k odraženému kotouči dostal Buchtele a snadno ho uklidil do branky střežené Lukášem. Domácí si však vedení užili jen krátce - už na začátku čtvrté minuty vyrovnal Bambula, který vzal na sebe přečíslení dva jednoho s Nahodilem a prostřelil Machovského parádní ranou pod horní tyčku.

Pražané pak hráli dvě přesilovky, nebezpeční byli hlavně při té druhé, kterou si přenesli do druhé třetiny, ale Lukáš chytal skvěle a hosty držel. Ve 27. minutě však na něho našel recept podruhé Buchtele a vrátil vedení na stranu domácích.

Pár sekund nato si vyzkoušeli hru v početní výhodě i Olomoučtí, ale bez úspěchu. Po polovině duelu neproměnil dobrou šanci k navýšení náskoku Horák, na druhé straně pálil ve 34. minutě z kruhu Burian a procedil puk za Machovského - 2:2. Odpovědět se snažili Thorell a Matuškin, jenže Lukáš byl pozorný.

Foto: Profimedia.cz

Sparta bojovala o další extraligové body s Olomoucí

Přestože domácí měli aktivnější nástup do třetí části, ve 43. minutě opět inkasovali. Nahodil se nejlépe zorientoval po závaru před Machovským a převážil misky vah na stranu Hanáků. Na konci 54. minuty měli Pražané po Kuncově prohřešku šanci na vyrovnání, ale zápas zachránili až v závěrečné hře bez gólmana, když se v čase 59:36 prosadil Pavelka.

Prodloužení nerozhodlo a vítěze tak musely určit až samostatné nájezdy. V nich měl hlavní slovo Káňa. Nejprve uspěl jako první ze všech exekutorů, po vyrovnání Buchteleho svůj pokus proměnil i jako poslední, když dokončoval šestou sérii po neúspěšném nájezdu domácího kapitána Řepíka.

32. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Olomouc 3:4 po sam. nájezdech (1:1, 1:1, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Buchtele (T. Pavelka, Sobotka), 27. Buchtele (Mikliš, Sobotka), 60. T. Pavelka (Chlapík, Matuškin) - 4. Bambula (T. Černý, Nahodil), 34. Burian (Bambula, Nahodil), 43. Nahodil (Burian, Rašner), rozhodující sam. nájezd J. Káňa II. Rozhodčí: Horák, Hejduk - Ondráček, Hynek. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Diváci: 1000 (omezený počet).
Sparta: Machovský - M. Jandus, Matuškin, Mikliš, Polášek, T. Pavelka, R. Jeřábek, Tomáš Dvořák - Chlapík, Sobotka, Buchtele - Řepík, Horák, E. Thorell - Doležal, Konečný, M. Forman - Dvořáček, Vitouch, Strnad. Trenéři: Jandač a Hořava.
Olomouc: Lukáš - T. Černý, Ondrušek, Švrček, Rašner, Dujsík, Řezníček - V. Tomeček, Krejčí, J. Káňa II - Kusko, J. Knotek, Klimek - Kunc, Kolouch, Strapáč - Bambula, Nahodil, Burian. Trenéři: Moták a J. Tomajko.

Reklama

Související témata: