Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Pardubice 1:2Klokani dostali od Pardubic lekci z produktivity

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Chytil 0 : 1
56. Černý 0 : 2
66. Necid 1 : 2
Záznam online reportáže

Východočeši potvrdili, že závěr podzimu je při zápasech na hřištích soupeřů zastihl ve výborné formě. Venku totiž Pardubice vyhrály už tři zápasy a přemožitele nenašli dokonce čtyřikrát. Klokani naopak potřetí v řadě prohráli a nebezpečně se přiblížili pásmu sestupu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pardubicky Mojmír Chytil slaví gól v zápase proti Bohemians.

Článek

Do přestávky viděli diváci fotbal plný soubojů a nepřesností. A když už se po akci Květa dokázal prosadit domácí Necid, sudí signalizoval ofsajd, tudíž radost Kloknaů byla zbytečná. Zato průnik Chytila po dvaadvaceti minutách byl zcela v souladu s pravidly, tudíž když s přehledem uklidil míč do sítě, hosté slavili.

Pardubičtí pak srdnatě odolávali výpadům domácích hráčů. Po Köstlově ráně však překonaného Letáčka zastoupil Cadu, po Květově centru hlavičkoval Krch těsně vedle a další příležitost už si Pražané před poločasovým hvizdem nepřipravili.

O to větší šok zažili po obrátce. Pardubice po pauze z prvního útoku náskok navýšili, když z pravé strany odcentroval xxx a Černý, ač tísněný Krchem, napálil míč do sítě.

Nespokojení domácí fanoušci se skandování „My chceme Bohemku" dožadovali změny projevu hry i skóre. A přání jim mohl po rohovém kopu splnit Köstl, jenže ve stoprocentní šanci vysoko přestřelil. A vzápětí po Kovaříkově centru z levé strany Necid mířil z malého vápna jen do břevna. Pak už se ale Klokani přeci jen dočkali, když rohový kop Květa prodloužil na přední tyči hlavou Kovařík a Necid u vzdálenější tyče skluzem poslal balon do sítě - 1:2.

Ve snaze o vyrovnání domácí borce limitovalo množství nepřesností. A když už se fotbalistům Bohemians přeci jen podařilo držet míč na vlastních kopačkách, v blízkosti pardubické branky jim chyběly klid a přesnost.

Blížko vyrovnaní tak byli po Dostálově stříleném centru z pravé strany, který však Necid citlivými partiemi do sítě nasměrovat nedokázal. Po sérii hlavičkových soubojích v pokutovém území Východočechů pak Necid dostal ještě jednu příležitost, jeho zakončení hlavou však Letáček senzačně vyrazil a Pardubice tak slavily vítězství.

19. kolo Fortuna ligy
Bohemians Praha 1905 - FK Pardubice 1:2 (0:1)
Branky: 67. Necid - 22. Chytil, 56. Černý. Rozhodčí: Zelinka - Kotík, Slavíček - Franěk (video). ŽK: Dostál - Černý, Chytil, Jeřábek. Diváci: 1000.
Bohemians: Le Giang - Dostál, Köstl, Krch, Vondra (77. Bartek) - Novák (57. Kovařík), Jindřišek, Květ (87. Koubek), Nový (46. Hronek) - Chramosta (57. Puškáč), Necid. Trenér: Klusáček.
Pardubice: Letáček - Kostka, Čihák, Toml, Cadu - Jeřábek, Červ (87. Júnior Ramos) - Tischler, Chytil (87. Huf), Lupač (58. Sláma) - Černý (74. Matějka). Trenér: Novotný.

Reklama

Související témata: