Hlavní obsah

Karviná - Plzeň 0:1Viktorii Havlův gól stačil, přezimuje na druhém místě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Havel 0 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Plzně zvítězili v 19. kole první ligy v Karviné 1:0. O jedinou branku utkání se postaral ve 45. minutě obránce Milan Havel. Viktoria v nejvyšší soutěži počtvrté za sebou vyhrála a přezimuje na druhém místě tabulky. Západočeši se bodově dotáhli na vedoucí Slavii, která má však výrazně lepší skóre a nedělní zápas v Ostravě k dobru. Karviná v nejvyšší soutěži nezvítězila už 20 utkání za sebou, zůstává jediným týmem v ligové sezoně bez výhry a přezimuje s pouhými pěti body na poslední příčce.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Plzně se radují z gólu. Vpravo je autor branky Milan Havel.

Článek

Plzeň se musela v utkání obejít bez nejlepšího ligového střelce Beauguela, který nemohl nastoupit kvůli trestu po čtyřech žlutých kartách. Trenér Viktorie Bílek upřednostnil od úvodních minut v útoku Šulce před lehce zraněným Chorým, jenž začal na lavičce.

Dvacetiletý Šulc se mohl kouči odvděčit už v páté minutě, kdy se po jeho hlavičkovém přiťuknutí dostal do rychlého úniku Sýkora. Toho však vychytal pohotovým zákrokem brankář Ciupa. Viktoria pak sice držela míč, proti koncentrované obraně domácích se ale těžko prosazovala. Karviná zahrozila po půl hodině hry, jenže Mikušova hlavička letěla mimo.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Jhon Mosquera z Plzně.

Když už se zdálo, že oba týmy odejdou do kabin smírně, sklepl ve 45. minutě Sýkora míč na pronikajícího Havla a ten nedal přesnou ranou do pravého horního rohu Ciupovi šanci. Levý obránce Viktorie skóroval podruhé v tomto ligovém ročníku.

Karviná se po přestávce snažila soupeře zatlačit. Hned v úvodu druhé půle si naběhl na Qoseho přímý kop Buchta, v pádu však branku přestřelil. Na druhé straně mohl pro změnu udeřit Mosquera, ale jeho ránu vyrazil Ciupa na roh.

Domácí byli blízko vyrovnání po hodině hry, kdy se po rychlém brejku opřel do míče Qose. Střela albánského záložníka ovšem zamířila těsně nad břevno. Přestože se Plzni nepodařilo přidat pojišťující druhou branku, závěr utkání si již pohlídala. Proti pokusům střídajícího Durosinmiho a Svobody pak zasáhl spolehlivý gólman Staněk a udržel posedmé v této ligové sezoně čisté konto.

Fotbalová liga - 19. kolo:
MFK Karviná - Viktoria Plzeň 0:1 (0:1)
Branka: 45. Havel. Rozhodčí: Klíma - Hájek, Hurych - Ondráš (video). Bez karet. Diváci: 912 (omezený počet).
Karviná: Ciupa - Křapka, Šindelář, Buchta, Šehič - Túlio - Mikuš (62. Sinjavskij), Qose, Nešický (78. Durosinmi), Bartošák (86. Svoboda) - Papadopulos. Trenér: Páník.
Plzeň: Staněk - Řezník, Pernica, Hejda, Havel - Bucha (81. Janošek), Kalvach - Sýkora (88. Kaša), Čermák (58. Chorý), Mosquera - Šulc (81. Kayamba). Trenér: Bílek.

Reklama

Související témata: