Hlavní obsah

Ostrava - Slavia 3:3Nejbláznivější zápas roku! Mistr i v devíti vyrovnal, Mandous v nastavení chytil penaltu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Schranz 0 : 1
29. Holeš 0 : 2
47. Almási 1 : 2
69. Kaloč 2 : 2
82. Almási (penalta) 3 : 2
88. Holeš 3 : 3
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slavie navzdory dvěma vyloučeným hráčům remizovali v 19. kole první ligy v Ostravě 3:3. Obhájce titulu nezvítězil v nejvyšší soutěži po sedmi výhrách a v čele tabulky přezimuje pouze o bod před Plzní a o tři body před Spartou. Pátý Baník neprohrál osmé kolo po sobě.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Gigli Ndefe z Ostravy a Alexander Bah ze Slavie.

Článek

Pražané vedli po první půli o dvě branky, když se v rozmezí 24. až 29. minuty prosadili Ivan Schranz a Tomáš Holeš. Ihned po změně stran snížil střídající Ladislav Almási. Od 50. minuty dohrávali hosté bez vyloučeného Oscara. Slezané zásluhou Filipa Kaloče srovnali a po červené kartě střídajícího Jana Kuchty otočil skóre z penalty Almási. Slávisté však přesto díky Holešovi v 88. minutě vyrovnali. V nastavení mohl Almási z dalšího pokutového kopu zkompletovat hattrick, ale gólman Aleš Mandous jeho pokus chytil.

Slavia rozehrála duel v Ostravě aktivněji a už ve čtvrté minutě musel zasahovat domácí brankář Budinský po prudké hlavičce Masopusta. Baník po úvodní desetiminutovce srovnal krok a Kuzmanovič vystrašil Mandouse nebezpečnou hlavičkou na zadní tyč.

Když se zdálo, že domácí by se mohli nadechnout k tlaku a Mandouse prověřil i nepříjemnou dělovkou z šestnáctky Ndefe, Slavia dala domácím lekci z rychlého protiútoku. Na dvě přihrávky po pravé straně se dostal ve vápně k zakončení Schranz a z první prostřelil Budinského. Slovenský reprezentant zaznamenal sedmý gól v této ligové sezoně.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Překonaný brankář brankář Aleš Mandous ze Slavie.

O pět minut později navíc byla ostravská ztráta už dvoubranková. Samek pronikl do vápna z levé strany, a ač byl Holeš v obležení protihráčů, z voleje dokázal umístit jeho přihrávku k tyči a mimo dosah Budinského. Český reprezentant se dočkal prvního zásahu v tomto ročníku nejvyšší soutěže.

Domácí kouč Smetana měl ale o půli šťastnou ruku při střídání. První ze tři nových hráčů Almási hned po minutě trknul o tyč do branky Klímův centr. Mandous inkasoval v lize po sedmi utkáních a 724 minutách.

Téměř vzápětí byl druhý střídající Juroška faulován Oscarem, který za svůj zákrok po zhlédnutí opakovaných záběrů od rozhodčího Černého obdržel červenou kartu. Během několika minut dostal zápas úplně jiný rozměr.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Jiří Klíma z Ostravy, Lukáš Masopust ze Slavie a David Buchta z Ostravy.

Ostrava se dvěma hroty vepředu zjednodušila styl hry, čerství hráči z lavičky jí dodali impulz a Slavia cítila obavy o výsledek. Po průniku Sora hosty podržel Mandous.

Slavia v oslabení začala couvat až příliš do hloubky vlastní poloviny a v 69. minutě ji za to vytrestal Kaloč, jehož dalekonosná střela zaplula pod břevno. Kapitán české jednadvacítky se trefil poprvé v probíhající ligové sezoně.

Baník nepolevoval v aktivitě a dále tlačil. Po rohovém kopu hlavičkoval Almási, Kuchta za překonaným Mandousem balon vyrazil rukou a kromě červené karty stihl hosty ještě gólový trest, o který se proměněnou penaltou postaral Almási. Dvaadvacetiůetý Slovák je s osmi góly nejlepším ligovým střelcem týmu v sezoně.

I v devíti ale Slavia dosáhla na bod. Nakrátko rozehraný přímý kop napálil Holeš zhruba z pětadvaceti metrů po zemi k tyči a Budinský na jeho ránu nedosáhl.

Tím však divoký zápas neskončil. V nastavení kopal Baník po faulu na Sora další pokutový kop, ale Almásiho slabou a špatně umístěnou střelu Mandous chytil.

Slavia nepodlehla v lize Ostravě podeváté za sebou a podruhé v této sezoně nejvyšší soutěže remizovala 3:3. Stejný výsledek se zrodil i v srpnu v Karviné.

Fotbalová liga - 19. kolo:
Baník Ostrava - Slavia Praha 3:3 (0:2)
Branky: 47. a 82. z pen. Almási, 69. Kaloč - 29. a 88. Holeš, 24. Schranz. Rozhodčí: Černý - Nádvorník, Vodrážka - Pechanec (video). ŽK: Svozil, Klíma - Oscar, Masopust. ČK: 50. Oscar, 81. Kuchta (oba Slavia). Diváci: 1000 (omezený počet).
Ostrava: Budinský - Ndefe, Svozil, Lischka, Fleišman - De Azevedo (46. Juroška), Kaloč, Tetour (76. Budínský), Kuzmanovič (46. Almási), Buchta (46. Sor) - Klíma. Trenér: Galásek.
Slavia: Mandous - Bah, Ousou, Kačaraba, Oscar - Masopust, Samek (63. Kuchta), Stanciu (67. Traoré), Holeš, Olayinka (71. Plavšič) - Schranz (68. Lingr). Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: