Hlavní obsah

Karlovy Vary - Liberec 2:3Energie znovu padla, důležité body vezou Tygři

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Faško-Rudáš 0 : 1
24. Klapka 0 : 2
28. Vondráček 1 : 2
38. Hladonik 2 : 2
47. Faško-Rudáš 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce vyhráli ve 33. kole extraligy na ledě Karlových Varů 3:2 a stejným výsledkem tak porazili Západočechy i potřetí v sezoně. Premiérovými dvěma góly v soutěži se na tom podílel slovenský útočník Martin Faško-Rudáš.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Petr Kváča při jednom ze zákroků

Článek

V souboji tabulkových sousedů byli v úvodní části aktivnější hráči Liberce. Ve 4. minutě byl blízko ke vstřelení úvodní branky Vlach, ale jeho skrytá střela za modrou čárou jen orazítkovala pravou tyč karlovarské branky.

Dobrou příležitost si vytvořil Vitásek, který po přečíslení domácí obrany tečoval nahrávku Šíra nad branku. Nakonec gólem skončila ta nejméně nápadná akce. Brankáře Novotného překvapil střelou z prakticky nulového úhlu v 15. minutě Faško-Rudáš. Za domácí se v první dvacetiminutovce dostal k větší šanci pouze reprezentant Flek.

Ve 24. minutě při vyloučení Mikúše šli Bílí Tygři do dvoubrankového vedení po střele Birnera a bekhendové dorážce Klapky. Po třech oslabeních dostali i hráči Energie po vyloučení Jelínka šanci hrát první přesilovou hru, kterou prudkou střelou z křídla zužitkoval kapitán Vondráček a vrátil domácí zpět do hry.

Povzbuzení Západočeši zvýšili aktivitu a začali si vytvářet tlak před hostující brankou, z čehož vyústila i další z příležitostí agilního Fleka. Karlovarští diváci se dočkali vyrovnání ve 38. minutě, kdy po Vondáčkově tečované střele puk propadl za Kváčova záda.

Hráči z lázeňského města dostali šanci otočit vývoj zápasu na začátku závěrečné třetiny, kdy hráli dvě přesilové hry. S nabídnutou příležitostí však naložili mizerně a soupeř je potrestal. Poté, co Ordoš naskočil z trestné lavice, vybojoval puk za Novotného brankou a po nezištné přihrávce Grígera zcela osamocený Faško-Rudáš vrátil ve 47. minutě vedení na stranu Liberce.

Západočeši se snažili s výsledkem ještě něco udělat a nejblíže k vyrovnání byl Beránek, který po objetí branky jen nastřelil tyč. Ke vstřelení třetí branky domácím nepomohla ani více než dvouminutová power play.

33. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec 2:3 (0:1, 2:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 28. Vondráček (Černoch, Koblasa), 38. Vondráček - 15. Faško-Rudáš, 24. Klapka (Birner), 47. Faško-Rudáš (Ordoš, Gríger). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Ondráček, Bohuněk. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. Diváci: 1000 (omezený počet)
Karlovy Vary: F. Novotný - Plutnar, M. Rohan, D. Mikyska, Parkkonen, L. Doudera, Dlapa, Tureček - Kohout, Černoch, Koblasa - Flek, T. Mikúš, T. Rachůnek - O. Beránek, Hladonik Vondráček - Osmík, Jiskra, Redlich. Trenér: Pešout.
Liberec: Kváča - Štibingr, Vitásek, Kolmann, Ivan, Aubrecht, Derner - Zachar, Klepiš, Birner - Faško-Rudáš, Gríger, Ordoš - Klapka, P. Jelínek, J. Vlach - Šír, A.Najman, Rychlovský. Trenér: Augusta.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice