Hlavní obsah

Olomouc - Plzeň 2:5Indiáni znovu slaví, uspěli v Olomouci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Blomstrand 0 : 1
25. Knotek 1 : 1
34. Schleiss 1 : 2
41. Thorell 1 : 3
51. Přikryl 1 : 4
57. Navrátil 2 : 4
60. Bulíř 2 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně vyhráli ve 33. kole extraligy v Olomouci 5:2. Gólem a třemi asistencemi se na tom podílel útočník Michal Bulíř. Hanáci, v jejichž sestavě chyběl zraněný nejproduktivnější hráč týmu Jan Káňa i klíčový obránce Jiří Ondrušek, prohráli doma počtvrté v řadě.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Hokejisté Plzně se radují z branky

Článek

První šanci utkání si vypracoval po rychlém průniku po pravé straně hostující Budík, jehož zakončení nadělalo Lukášovi značné problémy. Vzápětí zareagovala první olomoucká formace, ale Svobodu nedokázal překonat Krejčí ani dorážející Kunc.

Do zajímavého prostoru se dostal také hostující Kodýtek, jenže Lukáše prostřelit nedokázal. Z podobného místa domácího brankáře prověřil také Blomstrand. Napodruhé už se pak švédský střelec prosadil, když v přesilové hře zamířil přesně pod horní tyč a připsal si 16. gól v sezoně. V největší šanci Olomouce neuspěl před koncem první třetiny Tomeček, Svoboda předvedl dobrý zákrok.

Hanáci srovnali ve 25. minutě, kdy se střelou z mezikruží trefil přesně k tyči Knotek. Puk do ideální pozice poté dostal také Burian, jenže otočit vývoj utkání se mu nepodařilo, Svoboda zasáhl lapačkou. Plzeňský brankář si pak dokázal poradit také s následnou střelou Knotka. Po polovině hrací doby prověřil domácího brankáře ze středu hřiště Bulíř, Lukáš zasáhl ramenem. Z další šance už se hosté dostali znovu do vedení, Schleiss měl na hranici brankoviště dostatek prostoru k překonání bezmocného Lukáše.

Plzeň si přenesla do třetí třetiny přesilovou hru a dokázala během ní zvýšit na 3:1. Na svoji šanci si počkal Thorell a poté, co se k němu dostal odražený kotouč, překonal přesouvajícího se brankáře Lukáše.

Západočeši ve třetí třetině čekali na příležitosti z rychlých protiútoků a jednu z nich dokázali využít. Do samostatného úniku se dostal Přikryl a olomouckého brankáře překonal střelou mezi betony. Domácí si sice během třetí třetiny určitý tlak sice vytvořili, ale absence dvou ze tří nejproduktivnějších hráčů byla v útočné fázi cítit.

Jednu z mála šancí měli Burian se Strapáčem, jenže puk za Svobodova záda ze skrumáže nedostali. Na druhé straně hřiště pak hned vzápětí střílel těsně nad Bulíř. Olomouci se přece jen povedlo snížit chvíli před koncem třetí třetiny, když Černého nahození od modré čáry úspěšně tečoval Navrátil. Další gól ale Hanáci nepřidali, naopak sami při power play ještě jednou inkasovali. Vydařený večer korunoval Bulíř.

33. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Škoda Plzeň 2:5 (0:1, 1:1, 1:3)
Branky a nahrávky: 25. J. Knotek (Klimek, Kusko), 57. Navrátil (T. Černý) - 13. Blomstrand (Čerešňák, Bulíř), 34. Schleiss (Bulíř, Suchý), 41. G. Thorell (Bulíř, Čerešňák), 51. F. Přikryl (M. Lang), 60. Bulíř (F. Suchý). Rozhodčí: Pešina, Obadal - Frodl, Komárek. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:2. Diváci: 1000 (omezený počet).
Olomouc: Lukáš - T. Černý, Rutar, Švrček, Rašner, Mareš, Řezníček - V. Tomeček, Krejčí, Kunc - Kusko, J. Knotek, Klimek - Navrátil, Kolouch, Strapáč - Bambula, Nahodil, Burian. Trenéři: Moták a Tomajko.
Plzeň: M. Svoboda - Čerešňák, Kaňák, Budík, Graňák, J. Kindl, Kvasnička, Kremláček - Dufek, Mertl, Dzierkals - Schleiss, Bulíř, Suchý - G. Thorell, Kodýtek, Blomstrand - Adamec, F. Přikryl, M. Lang. Trenéři: Baďouček a Říha.

Reklama

Související témata: