Hlavní obsah

Kladno - Hradec Králové 2:9Bez Jágra ani ránu! Rytíři proti Hradci naprosto vyhořeli

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Oksanen 0 : 1
1. Perret 0 : 2
3. Orsava 0 : 3
7. Dotchin 1 : 3
11. Miškář 1 : 4
12. Lalancette 1 : 5
20. Klíma 1 : 6
24. Perret 1 : 7
25. Plekanec 2 : 7
55. Oksanen 2 : 8
60. Lev 2 : 9
Záznam online reportáže

Hokejisté předposledního Kladna bez svého hrajícího majitele Jaromíra Jágra podlehli ve 33. kole extraligy ve svém azylu v Chomutově Hradci Králové 2:9 a připsali si pátou porážku za sebou. Rytíři prohrávali už po 139 sekundách hry o tři branky a po první třetině měli ztrátu 1:6. Mountfield, který na konci reprezentační pauzy hrál už v neděli doma s Karlovými Vary (2:4), zabral po sérii tří porážek.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Další závar před brankou Kladna

Článek

Skóre otevřel už po 28 vteřinách finský útočník Oksanen, který se zpoza branky dostal u levé tyče k zakončení a nadvakrát protlačil puk za Bowa. Za dalších 27 sekund se hosté radovali podruhé. Přihrávku Kevina Klímy si zpracoval Perret před bránícím Woodem a bekhendem zakončil do odkryté branky. Potom nabil Štohanzl na pravý kruh Orsavovi a bylo to 3:0.

Kladno v 7. minutě v přesilové hře při Jankově vyloučení snížilo díky Dotchinově střele od modré čáry, ale na ledě vládli hosté. V polovině úvodní části po Jerglově střele dorazil puk za Bowa Miškář. Za 89 sekund našel Oksanen zpoza branky u levé tyče Lalancettea, který upravil už na 5:1. Rytířům se nepodařilo zareagovat při dvou přesilových hrách a 35 sekund před koncem třetiny se po rychlém kontru Mountfieldu trefil z pozice mezi kruhy Kelly Klíma.

Majitel Jágr sledoval od začátku zápasu počínání Rytířů ze střídačky, ale už v průběhu první třetiny ji opustil a už se na ni nevrátil. Kladno na začátku druhé části nevyužilo ke korekci stavu Perretův trest a právě francouzský útočník ve 24. minutě po střele Kevina Klímy zajistil Východočechům už šestibrankový náskok.

Hned za sedm sekund ve středním pásmu fauloval zákrokem na hlavu Jank Machalu, který zůstal chvíli nehybně ležet na ledě, následně opustil hřiště na nosítkách a zamířil do nemocnice. Hradecký bek dostal trest na pět minut a do konce utkání.

Po 16 sekundách se v dlouhé přesilovce prosadil kapitán Plekanec, který dorážel po Dotchinově střele a nakonec dotlačil puk za Kiviaha ze vzduchu. Více ale Rytíři nevytěžili. V 35. minutě utkání skončilo i pro kladenského útočníka Hlavu, kterého za tvrdý atak McCormacka sudí Micka a Roman Svoboda vyloučili na pět minut a do konce utkání.

V závěrečném dějství se Kladno ubránilo při dalších dvou oslabeních, při druhém mohl zvýraznit rozdíl Smoleňák. Kiviaho zabránil ve zkorigování stavu Račukovi a Mountfield odolal i při Oksanenově trestu. V 55. minutě fauloval Beran v šanci Jergla a nařízené trestné střílení proměnil Oksanen, který se stejně jako Perret zapsal mezi střelce podruhé v utkání. Kladno se sice ubránilo při Zikmundově trestu, ale 24 sekund před koncem ještě dovršil debakl Lev.

33. kolo hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - Mountfield Hradec Králové 2:9 (1:6, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 7. Dotchin (Hlava, Plekanec), 25. Plekanec (Dotchin, Kristo) - 1. Oksanen, 1. Perret (Jergl, Kevin Klíma), 3. Orsava (Štohanzl, Pilař), 11. Miškář (Jergl), 12. Lalancette (Oksanen), 20. Kelly Klíma (Smoleňák, Lalancette), 24. Perret (Kevin Klíma, Jergl), 55. Oksanen z trestného střílení, 60. Lev (McCormack). Rozhodčí: Micka, R. Svoboda - Kajínek, Axman. Vyloučení: 6:8, navíc Hlava - Jank oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 1000 (omezený počet)
Kladno: Bow - Dotchin, Kehar, Wood, Zajíc, J. Suchánek, Veber - Hlava, Plekanec, Zikmund - M. Beran, Kubík, Račuk - M. Indrák, Melka, Kristo - O. Machala, M. Filip, Pytlík. Trenér: D. Čermák.
Hradec Králové: Kiviaho - Blain, Nedomlel, F. Pavlík, Gaspar, McCormack, Jank, Šalda - Oksanen, Lalancette, Smoleňák - Jergl, Kevin Klíma, Perret - Kelly Klíma, Lev, Miškář - Orsava, Štohanzl, Pilař. Trenér: T. Martinec.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice