Hlavní obsah

Kladno - Litvínov 3:2 PPJágr pomohl Kladnu při návratu dvěma body k výhře

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Estephan 0 : 1
40. Jágr 1 : 1
48. Zikmund 2 : 1
54. Irving 2 : 2
64. Filip 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Kladna porazili v 35. kole extraligy ve svém azylu v Chomutově Litvínov 3:2 v prodloužení a radovali se z prvního úspěchu po sérii šesti porážek, při kterých získali jediný bod. V čase 63:34 rozhodl Matyáš Filip. Čtrnáctí Rytíři se tak poslednímu Zlínu vzdálili na rozdíl pěti bodů. Gólem a asistencí pomohl k vítězství devětačtyřicetiletý Jaromír Jágr, který se do sestavy vrátil po absenci ve dvou duelech před Vánoci kvůli potížím s přitahovačem.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zleva Andrej Kudrna z Litvínova, Jaromír Jágr z Kladna a brankář Litvínova Denis Godla.

Článek

Do první šance zápasu se prodral kladenský Zikmund a Litvínov odolal i následně při Jarůškově vyloučení. V sedmé minutě nejdříve nepřekonal Bowa po Strejčkově střele z dorážky hostující Straka a hned vzápětí Kubík z úniku nevyzrál na Godlu. Za Severočechy měli možnosti k otevření skóre Lukeš, Kudrna či Irving. Při Strejčkově vyloučení nepřekonali Godlu Kubík ani Plekanec. Při Zikmundově trestu nevyužili šance Zdráhal či Jarůšek.

Na začátku druhé části se Rytíři ubránili při čtyřminutovém vyloučení, když šel pykat Veber za faul vysokou holí na Straku. Další přesilovku dalo Kladno soupeři špatným střídáním a sedm sekund před jejím koncem se povedlo Severočechům otevřít skóre. Kudrna se protáhl kolem Baránka, Bow jeho pokus ještě vyrazil, ale z dorážky otevřel skóre Estephan.

Příležitosti na zvýšení náskoku měli Hübl a Jarůšek. Rytíři dokázali vyrovnat 31 sekund před koncem druhé třetiny. Z oslabení se po faulech Hübla a Balinskise Kladno dostalo do přesilovky pěti proti třem. Jágr z pravého kruhu přes stínícího Zikmunda prostřelil Godlu mezi betony.

Rytíři se ve třetí třetině snažili tlačit za obratem skóre a ve 48. minutě po Plekancově přihrávce do brankoviště dotlačil puk za Godlu Zikmund. Litvínov odpověděl v čase 53:09, kdy Irving napřáhl za pravým kruhem a trefil přesně bližší horní roh Bowovy branky. V 55. minutě mohli Středočeši zpět do vedení, ale Beran v úniku Godlu nepřekonal a vzápětí promarnil velkou šanci i Filip, který si to vynahradil v prodloužení. Prosadil se kolem Irvinga a o pravou tyč poslal puk do branky.

35. kolo hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - HC Verva Litvínov 3:2 v prodl. (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 40. Jágr (Wood), 48. Zikmund (Plekanec, Jágr), 64. M. Filip (Baránek, Melka) - 29. Estephan (A. Kudrna, M. Sukeľ), 54. Irving (P. Zdráhal, Estephan). Rozhodčí: Hodek, Hejduk - Frodl, Komárek. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. Diváci: 1000 (omezený počet)
Kladno: Bow - Veber, Kehar, Wood, Baránek, J. Suchánek, Zelingr - Hlava, Plekanec, Zikmund - Jágr, M. Filip, Pytlík - Račuk, Kubík, Melka - M. Indrák, Routa, M. Beran. Trenér: D. Čermák.
Litvínov: Godla - Irving, Balinskis, Stříteský, Demel, Strejček, Hrbas, D. Kolář - P. Zdráhal, Estephan, M. Chalupa - Jarůšek, V. Hübl, P. Straka - F. Lukeš, M. Sukeľ, A. Kudrna - P. Svoboda, Gerhát, Zygmunt. Trenér: V. Růžička.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín zítra 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec zítra 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec