Hlavní obsah

Olomouc - Karlovy Vary 3:2 SNZápadočeši přes dvougólový náskok podlehli na Hané po nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Rachůnek 0 : 1
20. Flek 0 : 2
44. Bambula 1 : 2
59. Krejčí 2 : 2
65. Kusko (rozhodující nájezd) 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce porazili ve 35. kole extraligy Karlovy Vary 3:2 po samostatných nájezdech a ukončili tak sérii čtyř domácích proher s nulovým ziskem. Hanáci sice po první třetině prohrávali o dvě branky, v poslední dvacetiminutovce ale zásluhou Jana Bambuly a individuální akce Davida Krejčího v čase 58:58 srovnali. Obrat pak dokonali po zakončení Silvestra Kuska v páté sérii nájezdů. Hosté přes porážku bodovali ve vzájemných utkáních posedmé za sebou.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Vlevo trenér Olomouce Zdeněk Moták, vpravo trenér Olomouce Jan Tomajko. Ilustrační foto.

Článek

V úvodu se skákavého puku zmocnil najetý Flek, bekhendem ale Konráda nepřekonal. Na druhé straně unikl Nahodil, Kunc však po jeho přihrávce přestřelil. Během hostující přesilovky nabil Pulpán na levý kruh Koblasovi, Konrád se proti ráně z první stihl přesunout.

Skóre se poprvé měnilo ve 12. minutě, kdy se po Flekově zadovce zápěstím prosadil Rachůnek. Vyrovnat mohl Bambula, Habal však s pomocí nataženého betonu dokázal zakročit. Půl minuty před první přestávkou se Karlovarští radovali podruhé. Reprezentační útočník Flek nejprve ukázal rychlé nohy a poté pohotově a přesně zakončil.

Na začátku druhé části se na pravém kruhu ocitl volný Kolouch, s pokusem na zadní tyč ale neuspěl. Stejně dopadl i krátce před polovinou zápasu Knotek. Energie zahrozila při brejku prvního útoku, Kohout trefil připraveného Konráda. Velkou šanci měl po Káňově nabídce Krejčí, Habal však střelu do protipohybu vyrazil betonem. Na brankáře Západočechů pak nevyzrál ani z pravého křídla rozjetý Strapáč.

Osm sekund po startu třetího dějství pronikl karlovarskou obranou Tomeček, Habala ale neprostřelil. Čekání na gól ukončila Olomouc až ve 43. minutě: Bambula prošel s pukem k pravé tyči a bekhendem ho poslal do sítě. Umazat zbývající manko mohl Klimek, Habal jej ale vychytal lapačkou.

Na opačném konci hřiště nepotrestal chybu Hanáků Koblasa. K zakončení z mezikruží se následně dostal Kusko, Habal si s pomocí levého betonu poradil. Vyrovnat se domácím podařilo minutu a dvě sekundy před koncem. Hvězdný Krejčí vzal zodpovědnost na sebe a vystřelil mimo dosah vyrážečky marně se natahujícího Habala.

V prodloužení měla více ze hry Olomouc; Klimek, Krejčí ani Strapáč však ve slibných možnostech nerozhodli. Vítěze tak určily samostatné nájezdy, ve kterých domácím zařídil druhý bod střelou mezi nohy Kusko.

35. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Energie Karlovy Vary 3:2 po sam. nájezdech (0:2, 0:0, 2:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 43. Bambula (Kunc), 59. Krejčí, rozhodující sam. nájezd Kusko - 12. T. Rachůnek (Flek, Černoch), 20. Flek (T. Rachůnek, Tureček). Rozhodčí: Pražák, Kubičík - Kajínek, Axman. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 1000 (omezený počet).
Olomouc: Konrád - T. Černý, Ondrušek, A. Rutar, Švrček, Škůrek, Řezníček, od 21. navíc Groch - V. Tomeček, Krejčí, J. Káňa II - Klimek, J. Knotek, Kusko - Bambula, Kolouch, Strapáč - Kunc, Nahodil, V. Burian. Trenéři: Moták a J. Tomajko.
Karlovy Vary: Habal - Plutnar, M. Rohan, Dlapa, L. Doudera, D. Mikyska, Pulpán, Tureček - Kohout, Černoch, Koblasa - Flek, T. Mikúš, T. Rachůnek - O. Beránek, Hladonik, Vondráček - Osmík, Jiskra, Redlich. Trenér: Pešout

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice