Hlavní obsah

Hradec Králové - Třinec 5:1Hokejisté Hradce Králové jasně přehráli lídra

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Lev 1 : 0
27. Lev 2 : 0
32. Smoleňák 3 : 0
43. Růžička 3 : 1
53. Oksanen 4 : 1
55. Nedomlel 5 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové vyhráli ve šlágru 36. kola extraligy nad Třincem jasně 5:1. Mountfield rozhodl o vítězství nad lídrem v prostřední dvacetiminutovce, kdy získal tříbrankové vedení. Náskok Ocelářů v čele tabulky se tak snížil na pět bodů, Hradec navíc odehrál o zápas méně. Dva góly vítězů vstřelil Lev.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Jakub Lev z Hradce Králové a Radek Smoleňák z Hradce Králové se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Oslabený Třinec oproti nedělnímu utkání s Kometou Brno postrádal nově i kapitána Vránu a dalšího útočníka Ondřeje Kovařčíka. Domácí Mountfield měl převahu, ale dlouho se hrálo bez šancí. Až v osmé minutě měl příležitost Oksanen, ale z levého kruhu exhradeckého Mazance nepřekonal. Gólman Ocelářů si poradil i s pokusy Kevina Klímy a Koukala, z pozice mezi kruhy jej nepřekonal ani Lev a přesnější muška chyběla Perretovi. Před pauzou vystřelil mimo z dobré pozice i třinecký Doudera.

V úvodu druhé části si Mazanec poradil s Lalancetteho tečí Smoleňákovy střely, ale ve 24. minutě už při Szturcově vyloučení inkasoval. Při tlaku Mountfieldu nabil Blain na levý kruh Lvovi, který zamířil přesně. Zvýšil mohl po Lvově přihrávce osamocený Smoleňák, ale třineckého gólmana nepřekonal.

V čase 26:46 se dostal před Mazancem k vyraženému puku Lev a šikovně bekhendem zvýšil na 2:0. Při trestu Draveckého se hosté ubránili, ale ve 32. minutě zařídil tříbrankový náskok Smoleňák, jehož první pokus třinecký gólman nezkrotil a napodruhé jej kapitán domácích bekhendem přeloboval. Při Marcinkově vyloučení Třinec odolal a v 38. minutě mohl snížit Hrehorčák, jehož únik ale Kiviaho zlikvidoval lapačkou.

Třinec se vrátil do hry ve 43. minutě při Gasparově vyloučení, kdy se po Kundrátkově přihrávce trefil z levého kruhu Růžička. Oceláři vycítili šanci a hned vzápětí zahrozil Daňo. V 53. minutě pojistili domácí výhru v přesilové hře pěti proti třem, do které se dostali z oslabení při Gasparově trestu současným vyloučením Růžičky a Marcinka.

Z pravého kruhu se prosadil při signalizovaném dalším vyloučení do bližšího horního rohu Oksanen. Stejně jako Lev, jenž mu přihrál, si finský útočník připsal třetí bod v utkání. V 56. minutě ještě dovršil výsledek střelou od modré čáry Nedomlel.

36. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Oceláři Třinec 5:1 (0:0, 3:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 24. Lev (Blain), 27. Lev (Šalda, Oksanen), 32. Smoleňák (Oksanen, McCormack), 53. Oksanen (Lev, Smoleňák), 56. Nedomlel (Štohanzl, Perret) - 43. Martin Růžička (Kundrátek). Rozhodčí: Šír, Úlehla - Rampír, Bohuněk. Vyloučení: 2:6. Využití: 2:1. Diváci: 1000 (omezený počet).
Hradec Králové: Kiviaho - Blain, Nedomlel, F. Pavlík, Gaspar, McCormack, Šalda - Oksanen, Lalancette, Smoleňák - Jergl, Kevin Klíma, Perret - Kelly Klíma, Lev, Lamper - Orsava, P. Koukal, Pilař - Štohanzl. Trenér: T. Martinec.
Třinec: Mazanec - Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, Zahradníček, Jaroměřský, J. Michálek - Martin Růžička, Marcinko, Daňo - Ramik, R. Szturc, O. Šedivý - Dravecký, Jobánek, Hrehorčák - Kofroň, Matěj, Christov. Trenér: Varaďa.

Reklama

Související témata: