Hlavní obsah

Kladno - Zlín 1:3Kladno s Jágrem v sestavě podlehlo poslednímu Zlínu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Zabusovs 0 : 1
24. Plekanec 1 : 1
56. Ferenc 1 : 2
57. Fryšara 1 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté čtrnáctého Kladna prohráli v 38. kole extraligy v Chomutově s posledním Zlínem 1:3 a jejich náskok před Berany se snížil na tři body. Pro Rytíře to byla devátá porážka z posledních deseti zápasů. Po dvou utkáních se do jejich sestavy vrátil majitel klubu Jaromír Jágr a ani asistencí nezabránil další ztrátě. Berani zabrali po třech prohrách a uspěli poprvé ve třetím vzájemném zápase v sezoně. V čase 55:25 dal vítěznou branku obránce Jakub Ferenc a výhru Zlína pojistil Štěpán Fryšara.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Střelec zlínského gólu Patriks Zabusovs a Tomáš Žižka se radují z gólu.

Článek

Oba celky se snažily být od začátku střelecky aktivní, ale domácí Bow i hostující Kašík pokusy spolehlivě kryli. V osmé minutě měl první velkou šanci po Beranově přihrávce domácí Zikmund. Úspěšný zákrok si připsal i kladenský náhradník Stahl, který musel na 75 sekund do brankoviště za Bowa a poradil si s Okálovým individuálním řešením přečíslení.

Dvě příležitosti pak měli Rytíři při Němcově vyloučení. Kubík po Jágrově přihrávce minul a po Zikmundově nabídce ztroskotal na Kašíkovi Kristo. V 17. minutě se radoval Zlín, když se po vhazování dostal puk k volnému Zabusovsovi, který překonal Bowa. Kladno si pak při Okálově trestu šanci nevytvořilo.

Na přelomu první a druhé části byli Berani při své první početní výhodě nebezpečnější. Už po pauze si Bow poradil s Honejskovou dorážkou po odrazu puku od zadního mantinelu a zlikvidoval i šanci osamoceného Malleta.

Při Okálově trestu se domácí dočkali šťastného vyrovnání. Plekancovu přihrávku si srazil do vlastní branky Sedláček. Otočit stav mohl Kristo, který se dostal před Kašíka, ale zakončil mimo.

Na začátku třetí třetiny po Kubíkově pokusu z pravé strany už za brankou zvedal Melka radostně ruce, ale puk skončil v boční síti. Větší možnost měl Gazda, ale sám před kladenským gólmanem s bekhendovým zakončením neuspěl. Ve 44. minutě dostal Novotný za faul loktem na Melku trest na pět minut a do konce utkání. Rytíři ale výhodu, kterou o dvě minuty zkrátil Melkův faul a o dalších 36 sekund Zikmundovo vyloučení, nevyužili.

Zkrácenou přesilovku pak Zlín nevyužil a po jejím konci v největší šanci minul Mallet. Zikmund si po návratu na led vynutil Hanouskův faul, v přesilovce přestřelil Hlava a neuspěl ani Zikmund. V 54. minutě Pytlíkův pokus skončil těsně vedle pravé tyče a na druhé straně rozhodl přesnou střelou od modré čáry Ferenc. Za 54 sekund dovršil výsledek po Okálově pokusu z dorážky Fryšara. Při Beranově vyloučení ještě pomohla Bowovi po Michasjonokově střele horní tyčka.

38. kolo hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - PSG Berani Zlín 1:3 (0:1, 1:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 24. Plekanec (Baránek, Jágr) - 17. Zabusovs (R. Veselý), 56. Ferenc, 57. Fryšara (Okál). Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva - Frodl, Komárek. Vyloučení: 4:4, navíc M. Novotný (Zlín) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 1000 (omezený počet).
Kladno: Bow (8.-9. Stahl) - Wood, Ticháček, Kehar, Baránek, J. Suchánek, Funk - Hlava, Plekanec, Kubík - Jágr, M. Filip, Pytlík - M. Beran, Zikmund, Melka - Kristo, M. Indrák, Routa. Trenér: D. Čermák.
Zlín: Kašík - Gazda, M. Novotný, Ferenc, Žižka, O. Němec, Suhrada, T. Hanousek - Mallet, Honejsek, Kubiš - Michasjonok, Hejcman, Okál - Flynn, R. Veselý, Zabusovs - Fryšara, P. Sedláček, Karafiát. Trenér: L. Jenáček.

Reklama

Související témata: