Hlavní obsah

Vítkovice - Litvínov 1:6Litvínov i s řadou absencí rozstřílel Vítkovice, hattrickem zazářil Straka

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Zygmunt 0 : 1
38. Straka 0 : 2
45. Straka 0 : 3
50. Strejček 0 : 4
53. Straka 0 : 5
54. Hruška 1 : 5
57. Zygmunt 1 : 6
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova v nedělním 42. kole extraligy i bez řady důležitých hráčů základní sestavy zvítězili na ledě Vítkovic 6:1 a poskočili na jedenácté místo tabulky. Hattrickem se na výhře Severočechů podílel útočník Petr Straka. Verva naplno bodovala vůbec poprvé v novém kalendářním roce.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Radost hráčů Litvínova po šestigólové exhibici ve Vítkovicích.

Článek

Bez brankáře Godly a útočníků Kudrny, Sukeľa, Lukeše, Zdráhala, Svobody a Gerháta měl hostující trenér Růžička před zápasem velké problémy se skládáním sestavy, přesto Severočeši v Ostravar aréně předvedli velmi kompaktní výkon a dokázali skórovat v každé třetině.

V úvodní části si domácí vytvořili několik šancí, ta největší z nich, při níž nejprve pálil Fridrich a dorážet se snažil Kovář, ale skončila ve výstroji brankáře Neužila, který za Litvínov nastoupil do zápasu poprvé. Hosté působili velice koncentrovaně a prakticky po celý zápas svého soupeře nepouštěli do trvalého tlaku, naopak sami v 17. minutě otevřeli gólový účet zápasu, když Zygmunt těsně před Stezkou šikovně tečoval nahození od obránce Demela.

I po přestávce domácím, kteří postrádali kapitána Poláka a útočníka Bukartse, chyběla energie. K vyrovnání jim v polovině zápasu nepomohla ani přesilová hra, v níž od modré pálil Stehlík pouze do tyčky Neužilovy branky. A tak se, znovu jen pár minut před přestávkou, trefili hosté. A vůbec poprvé v zápase Straka, který překonal Stezku přesnou střelou příklepem z levého kruhu.

Ideální příležitost snížit a vrátit se zpátky do zápasu Vítkovice dostaly z kraje závěrečné třetiny, jenže Litvínov své oslabení úspěšně ubránil a krátce po návratu kapitána Hübla na led Severočeši přidali uklidňující třetí gól. Útočník Berka v rychlém přečíslení dva na jednoho ideálně našel Straku, který zakončoval do odkryté části branky. Berka si při své premiéře v nejvyšší české soutěži užil výjimečný zápas, ve kterém si připsal nakonec hned dvě asistence.

Třetí gól v zápase se ukázal jako zlomový, Vítkovice od té chvíle ztratily sílu jakkoliv utkání zdramatizovat, navíc dál přibývaly góly v síti brankáře Stezky. V 50. minutě překvapil domácí obranu okamžitě po vyhraném buly střelou od modré čáry Strejček a za další dvě minuty dokonal svůj třígólový večer Straka, který si u levé tyčky počkal na krásnou přihrávku od Hübla.

Až v 54. minutě se poprvé radovali z gólu také domácí, kteří využili přesilovou hru po faulu Straky. O možné první čisté konto brankáře Neužila v extralize připravil Hruška. Byli to ale hosté, kdo v zápase měl poslední slovo. Druhým gólem večera na začátku 57. minuty se z prostoru mezi kruhy prosadil polský útočník Zygmunt. Vítkovice inkasovaly šest branek v zápase podruhé v sezoně a po dvou výhrách v řadě propásli šanci poskočit na čtvrté místo průběžné tabulky.

HC Vítkovice Ridera - HC Verva Litvínov 1:6 (0:1, 0:1, 1:4)
Branky a nahrávky: 54. J. Hruška (Lakatoš, Bernovský) - 17. Zygmunt (Demel, Berka), 38. P. Straka (Balinskis, V. Hübl), 45. P. Straka (Berka), 50. Strejček (J. Jícha), 53. P. Straka (V. Hübl, Fronk), 57. Zygmunt (Jurčík). Rozhodčí: Úlehla, Pražák - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 1000 (omezený počet)
Vítkovice: Stezka - J. Stehlík, Solovjov, Plášil, Galvinš, L. Kovář, Koch - Lakatoš, J. Hruška, L. Krenželok - Fridrich, Lindberg, Marosz - M. Kalus, Flick, R. Bondra - Bernovský, Chlán, Dej.Trenér: Holaň.
Litvínov: Neužil - Irving, Balinskis, Strejček, Hrbas, Stříteský, Demel, D. Kolář - Havelka, Estephan, Chalupa - Fronk, V. Hübl, P. Straka - Jarůšek, Jícha, Slavík - Berka, Jurčík, Zygmunt. Trenér: V. Růžička.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín zítra 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec zítra 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec