Hlavní obsah

Kladno - Č. Budějovice 5:3Plekanec dovedl hattrickem Kladno k výhře

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Karabáček 0 : 1
7. Ondráček 0 : 2
13. Kubík 1 : 2
27. Plekanec 2 : 2
38. Kadlec 3 : 2
45. Vondrka 3 : 3
56. Plekanec 4 : 3
60. Plekanec 5 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Kladna porazili v předehrávaném zápase 47. kola extraligy České Budějovice 5:3 a vzdálili se poslednímu Zlínu na rozdíl jedenácti bodů. Velkou zásluhu na tom měl kapitán Tomáš Plekanec, který vstřelil tři branky a přidal asistenci. Rytíři bodovali počtvrté v řadě, jen dva zápasy z toho ale vyhráli.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Tomáš Plekanec z Kladna se raduje z gólu.

Článek

Kladno, v jehož sestavě tentokrát chyběl hrající majitel Jágr, bylo v úvodu mírně aktivnější. Hosté si však v rozmezí 44 sekund vypracovali dvoubrankový náskok a pomohl jim k tomu nejistý Bow.

Kanadskému gólmanovi nejprve prošla mezi betony lehká Karabáčkova střela, poté nedokázal zastavit Ondráčkův pokus. Následně měl Bow, jemuž ze střídačky poprvé kryla záda nová akvizice Rytířů Janus, štěstí při Pechově šanci. Po Percyho střele mu pomohla tyč.

Domácí se oklepali a v přesilové hře snížili. Plekanec připravil ideální přihrávkou Kubíkovi šanci a nejlepší střelec týmu si připsal čtrnáctý gól v sezoně. Ještě v první třetině mělo Kladno několik slibných šancí k vyrovnání, Hrachovina ale chytal spolehlivě.

Ve 22. minutě si gólman Motoru poradil i s Plekancovým brejkem, o pět minut později ho již kladenský kapitán z podobné akce překonal.

Jihočeši, kteří se po karanténě představili v soutěžním zápase poprvé od 11. ledna, se snažili získat vedení zpět na svou stranu, aktivnější ale byli domácí. V 38. minutě byli odměněni, když třiatřicetiletý Kadlec bez větších problémů přebruslil o sedm let mladšího lotyšského obránce Bindulise a prvním extraligovým gólem v kariéře posunul Rytíře do vedení.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Jaromír Jágr na střídačce.

Ve 45. minutě mohl domácí přiblížit výhře Kristo, ve velké šanci však ideálně netrefil puk a o několik sekund později toho Středočeši litovali. Po Gulašově přihrávce vyrovnal Vondrka, jenž si připsal jubilejní desátou trefu v sezoně.

Hosté měli v Chomutově problém s vysokým počtem vyloučení a v 56. minutě v oslabení inkasovali počtvrté. Do horního rohu Hrachovinovy branky se trefil nejlepší hráč utkání Plekanec. Bývalý reprezentant nakonec při power play hostů zkompletoval hattrick, když z obranného pásma trefil prázdnou branku Českých Budějovic.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Tomáš Plekanec z Kladna.

Předehrávka 47. kola hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - Motor České Budějovice 5:3 (1:2, 2:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 13. Kubík (Plekanec, Baránek), 27. Plekanec, 38. M. Kadlec (M. Indrák, Ticháček), 56. Plekanec (Baránek, M. Indrák), 60. Plekanec - 6. Karabáček (M. Hanzl, Piskáček), 7. J. Ondráček (Valský, Šenkeřík), 45. Vondrka (Gulaš, Pech). Rozhodčí: Šindel, Kika - Lederer, Gerát. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:0. Diváci: 1000 (omezený počet).
Kladno: Bow - Baránek, Kehar, Wood, Ticháček, Babka, J. Suchánek - Pytlík, Zikmund, Melka - Hlava, Plekanec, Kubík - M. Kadlec, M. Filip, M. Procházka - Kristo, M. Indrák, M. Beran. Trenér: D. Čermák.
České Budějovice: Hrachovina - Vráblík, Štencel, Percy, Bindulis, Piskáček, Šenkeřík, Bučko - Z. Doležal, Pech, Vondrka - Gulaš, J. Novotný, Abdul - Valský, Koláček, J. Ondráček - Karabáček, M. Hanzl, M. Beránek. Trenér: Modrý.

Reklama

Související témata: