Hlavní obsah

Leverkusen - Augsburg 5:1Schick další trefu nepřidal, hattrickem zazářil jeho spoluhráč

Fotbalisté Leverkusenu ve 20. kole německé ligy deklasovali Augsburg 5:1. Domácí útočník Patrik Schick se gólově neprosadil, jeho spoluhráč Moussa Diaby se blýskl hattrickem. Bayer naplno bodoval podruhé za sebou a upevnil si třetí místo v tabulce.

Foto: Gambarini Federico, ČTK

Patrik Schick (vpředu) z Leverkusenu v souboji o míč. Ilustrační foto.

Článek

Leverkusen poslal do vedení v deváté minutě Bellarabi a za čtvrt hodiny ho napodobil Diaby. Schick mohl krátce před pauzou přidat třetí trefu, ale zblízka nepřekonal brankáře Gikiewicze.

Na Maierovo snížení z 62. minuty rychle odpověděl další domácí brankou Diaby a francouzský křídelník v 69. minutě završil hattrick. V závěru uzavřel skóre náhradník Alario, jenž vystřídal Schicka.

Pětadvacetiletý český reprezentant je s 18 góly nadále druhý v bundesligové tabulce střelců, ztrácí pět zásahů na vedoucího Lewandowského z Bayernu Mnichov. Na lavičce šestnáctého Augsburgu zůstal brankář Tomáš Koubek, jeho spoluhráč záložník Jan Morávek nebyl ani mezi náhradníky.

Druhý Dortmund po vítězství 3:2 nad Hoffenheimem ztrácí tři body na vedoucí Bayern, který má k dobru nedělní zápas s Herthou Berlín. Hostující Borussii poslal do vedení už v šesté minutě Haaland 16. ligovým gólem v sezoně. Těsně před pauzou odpověděl Kramarič.

Po změně stran náskok Dortmundu navýšili Reus a vlastní brankou Raum. Rutter v 77. minutě už pouze zmírnil domácí porážku. Hoffenheim bez zraněného obránce Pavla Kadeřábka v domácí soutěži prohrál podruhé za sebou a klesl na šestou příčku.

Německá fotbalová liga - 20. kolo:
Freiburg - Stuttgart 2:0 (37. vlastní Ito, 72. Schade),
Fürth - Mohuč 2:1 (12. Dudziak, 66. vlastní Bell - 90.+3 Onisiwo),
Hoffenheim - Dortmund 2:3 (45.+1 Kramarič, 77. Rutter - 6. Haaland, 58. Reus, 66. vlastní Raum),
Leverkusen - Augsburg 5:1 (24., 65. a 69. Diaby, 9. Bellarabi, 81. Alario - 62. Maier), Mönchengladbach - Union Berlín 1:2 (40. Koné - 18. z pen. a 84. Kruse),
Bochum - Kolín nad Rýnem 2:2 (25. Holtmann, 70. Asano - 36. Hübers, 45. Modeste).

Na čtvrtou pozici se vyhoupl Union po výhře 2:1 v Mönchengladbachu. Oba góly berlínského týmu zaznamenal Kruse, jenž v minulosti působil v domácím klubu.

Reklama

Související témata: