Hlavní obsah

Třinec - Ml. Boleslav 7:3Mistr vyhrál i díky čtyřem gólům v přesilovkách

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Šťastný 0 : 1
7. Flynn 0 : 2
11. Hrňa 1 : 2
14. Nestrašil 2 : 2
25. Kovařčík 3 : 2
28. Kundrátek 4 : 2
39. Nestrašil 5 : 2
41. Najman 5 : 3
49. Hrňa 6 : 3
57. Růžička 7 : 3
Záznam online reportáže

Třinečtí hokejisté porazili ve 45. kole extraligy na svém ledě Mladou Boleslav 7:3, přestože v sedmé minutě prohrávali už 0:2. Na obratu se podíleli shodně dvěma góly Andrej Nestrašil a Erik Hrňa, tři body za branku a dvě nahrávky zaznamenali Martin Růžička s Tomášem Kundrátkem. Obhájce titulu využil čtyři přesilové hry a vyhrál i třetí vzájemný zápas sezony při celkovém skóre 15:3. Jednu branku hostí vstřelil Oscar Flynn, který hrál poprvé za Mladou Boleslav od návratu ze Zlína.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

V souboji (zleva) Miloš Kelemen z Mladé Boleslavi a Tomáš Kundrátek z Třince.

Článek

Mladá Boleslav vypadla s Třincem v semifinále posledního play off a v této sezoně neskórovala ani v jednom ze dvou předchozích vzájemných zápasů. Úvodní minuty ale naznačily, že žádným komplexem netrpí a v čase 6:08 už vedla 2:0. Nejdříve Šťastný využil střelou z pravého kruhu přesilovou hru a druhá branka padla po odrazu od brusle Flynna, zatímco sváděl souboj na hranici brankoviště s Adámkem.

Domácí ale už ve 28. minutě vedli 4:2. Ještě v úvodní třetině vyrovnali v přesilových hrách. Kontaktní gól dal se štěstím Hrňa, když si jeho přihrávku srazil do sítě Bičevskis. O vyrovnání se zasloužil Nestrašil výstavní trefou z pravého kruhu pod horní tyčku.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Andrej Nestrašil z Třince.

Skóre otočil Michal Kovařčík, když po kombinaci s bratrem Ondřejem zakončoval do odkryté branky. O chvíli později zvýšil Kundrátek, který se ocitl po přihrávce Chmielewského sám před Janem Růžičkou. Hostující gólman napoprvé zasáhl betonem, na dorážku už byl krátký.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Martin Ševc z Mladé Boleslavi a ležící Petr Vrána z Třince.

Středočeši měli ve 34. minutě dobrou příležitost snížit, ale promarnili 46 sekund dlouhou početní výhodu pět na tři i kvůli Mazancovi. Domácí gólman se rychle přemístil proti střele Najmana do odkryté branky a puk vykopl levým betonem. Třinec svou přesilovou hru ke konci třetiny využil jednoduchým způsobem - Kundrátek vypálil od modré čáry a Nestrašil pohodlně doklepl kotouč do prázdné branky.

Při vyloučení Martina Růžičky, který se blýskl za stavu 4:2 i fair play gestem v podobě odvolaného faulu, vyhrál Najman druhý minisouboj s Mazancem. Překonal jej povedenou střelou z levého kruhu nad lapačku. Martin Růžička poté svého jmenovce Jana nepřelstil z úniku bekhendovou kličkou, ale brzy poté uklidnil domácí fanoušky Hrňa další proměněnou přesilovou hrou.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Mário Lunter z Mladé Boleslavi před třineckým brankářem Markem Mazancem.

Konečnou podobu výsledku stanovil Martin Růžička z mezikruží a v historické produktivitě Ocelářů vyrovnal Krále. Oba mají na kontě 568 bodů, Růžička za 260 branek a 308 asistencí, Král díky bilanci 209 + 359.

45. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - BK Mladá Boleslav 7:3 (2:2, 3:0, 2:1)
Branky nahrávky: 11. Hrňa (Marcinko, Martin Růžička), 14. A. Nestrašil (Kundrátek), 25. M. Kovařčík (O. Kovařčík), 28. Kundrátek (Chmielewski), 39. A. Nestrašil (Kundrátek, Daňo), 49. Hrňa (M. Doudera, Martin Růžička), 57. Martin Růžička (Daňo, P. Vrána) - 3. D. Šťastný (Ševc), 7. Flynn (P. Kousal), 41. O. Najman (P. Kousal, Pýcha). Rozhodčí: Kubičík, Pražák - Gebauer, Zíka. Rozhodčí: Kubičík, Pražák - Gebauer, Zíka. Vyloučení: 6:8. Využti: 4:2. Diváci: 1000 (omezený počet).
Třinec: Mazanec - Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, M. Adámek, Jaroměřský - Martin Růžička, P. Vrána, Daňo - O. Kovařčík, M. Kovařčík, A. Nestrašil - Hrňa, Marcinko, Chmielewski - Dravecký, Miloš Roman, Hrehorčák - Kofroň. Trenér: Varaďa.
Mladá Boleslav: J. Růžička - Ševc, Pýcha, Pláněk, D. Moravec, Hanousek, Bernad - J. Stránský, Bičevskis, Eberle - D. Šťastný, A. Raška, Lunter - Kelemen, Kotala, Pospíšil - P. Kousal, O. Najman, Flynn. Trenéři: R. Rulík a Patera.

Reklama

Související témata: