Hlavní obsah

Sparta - Kladno 2:3Kladno i bez Jágra podruhé v sezoně loupilo na Spartě, rozhodl kmenový hráč Pražanů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Voženílek 1 : 0
6. Dotchin 1 : 1
22. Horák 2 : 1
28. Kubík 2 : 2
51. Zikmund 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Kladna vyhráli v zápase 45. kola extraligy na ledě Sparty 3:2, bodovali popáté v řadě a zvýšili svůj odstup od posledního Zlína na 14 bodů. Rozhodující branku vstřelil v 51. minutě v přesilové hře Ladislav Zikmund, jinak kmenový hráč Sparty. Pražané prohráli podruhé za sebou a potřetí z posledních čtyř zápasů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Sparty Matěj Machovský v akci.

Článek

Do první šance utkání se dostal ve druhé minutě domácí Chlapík, brankář Bow byl ale připravený. V čase 3:08 již ale Sparta vedla. Voženílek tečoval střelu Tomova a připsal si první gól v dresu Pražanů po příchodu z Českých Budějovic.

V šesté minutě ale Rytíři vyrovnali, když Machovského prostřelil Dotchin a gólově oslavil svůj návrat do kladenského dresu. Sparta byla výrazně střelecky aktivnější, vytvářela si více šanci, do vedení se však nedostala ani v první přesilové hře utkání. Středočeši se v útočném pásmu usadili až při Voženílkově vyloučení, ani oni ale úvodní početní výhodu nevyužili.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Kladna Landon Bow zasahuje při akci Erika Thorella ze Sparty.

Ve 22. minutě Bow se štěstím vytěsnil Chlapíkovu střelu v přesilové hře mimo brankovou konstrukci, o pár sekund později ale inkasoval podruhé. Matuškinův pokus od modré čáry tečoval Horák a kanadský gólman neměl šanci zasáhnout.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Trenér Josef Jandač na sparťanské střídačce.

Pracně získaný náskok ale Sparta opět ztratila. Při Formanově vyloučení připravil Plekanec patnáctý gól v sezoně pro Kubíka a oba hráči si tak zopakovali úspěšnou spolupráci z předešlého utkání. Ve 32. minutě se pokoušel vrátit vedení zpět na stranu domácích Thorell, i kvůli nepotrestanému faulu na sebe ale individuální akci zakončil těsně vedle.

Na začátku třetí části byli Rytíři blízko vedení, Plekanec však trefil jen tyč. V 51. minutě se již hosté dostali do vedení, když se v přesilové hře prosadil pohotovou dorážkou Zikmund, kmenový hráč Sparty, který na Kladně hostuje. V 58. minutě mohl dát pod výhru hostů razítko Kubík, trefil však jen tyčku. Rytíře to ale nemrzelo, cennou výhru v závěru udrželi.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Jaromír Jágr na kladenské střídačce.

45. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - Rytíři Kladno 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 4. D. Voženílek (Tomov, Moravčík), 22. R. Horák (Matuškin) - 6. Dotchin (Indrák), 28. Kubík (Plekanec, Baránek), 51. Zikmund (Melka, Beran). Rozhodčí: Jeřábek, T. Horák - Lhotský, Klouček. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:2. Diváci: 1000 (omezený počet).
Sparta: Machovský - Matuškin, Moravčík, M. Jandus, T. Dvořák, T. Pavelka, Polášek - Řepík, R. Horák, E. Thorell - Forman, Sobotka, Chlapík - Prymula, D. Kaše, Vitouch - Šmerka, D. Voženílek, Strnad. Trenér: Jandač.
Kladno: Bow - Baránek, Kehar, Wood, Ticháček, Babka, Suchánek, Dotchin - Hlava, Plekanec, Kubík - Pytlík, Zikmund, Melka - Kadlec, Filip, M. Procházka - Kristo, Indrák, Beran. Trenér: D. Čermák.

Reklama

Související témata: