Hlavní obsah

Pardubice - Zlín 4:1Hokejisté Pardubic vyhráli popáté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Camara 1 : 0
32. Camara 2 : 0
36. Poulíček 3 : 0
45. Poulíček 4 : 0
51. Honejsek 4 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic porazili v utkání 45. kola extraligy poslední Zlín 4:1. Oba týmy se vrátily do hry po více než týdenní pauze z důvodu karantény. Na vítězství Pardubic se podíleli dvougóloví střelci Anthony Camara a Patrik Poulíček. Dynamo uspělo popáté za sebou, Berani vyšli potřetí v řadě zcela naprázdno.

Foto: David Taneček, ČTK

Jurij Sergijenko z Pardubic.

Článek

Během nucené přestávky došlo k pohybům v kádrech Dynama i Beranů. Za Pardubice poprvé nastoupil obránce Jurij Sergijenko, zkušenosti z KHL má i nový útočník ve zlínském dresu Pavel Makarenko. Po výměně s Mladou Boleslavi se pak mezi Berany vrátil francouzský forvard Valentin Claireaux.

Do utkání lépe vstoupili pardubičtí hokejisté, kteří již po 67 sekundách vedli 1:0. Od zadního mantinelu vyjel Camara, jenž v Pardubicích v minulých dnech podepsal novou smlouvu, a z velkého úhlu překvapil brankáře Hufa. Domácí pak hráli úvodní přesilovku duelu, ale tam jim nevyšla. Blízko k vyrovnání měli hosté, jenže Fryšara ani z dorážky Claireaux puk za brankáře Frodla nedostali. Na druhé straně zase Huf vyrazil střelu Blümela.

Ve druhé třetině si Zlínští vytvořili zajímavé pozice, ale gólu se nedočkali. V přesilovce Frodl likvidoval střelu Gazdy, o chvíli později neuspěl ani Kubiš, jednou zazněla i pardubická tyčka. Za Pardubice stříleli Kousal či Anděl, ale vyšlo to znovu až Camarovi.

Foto: David Taneček, ČTK

Situace před zlínskou brankou.

Ve 32. minutě při signalizované výhodě kanadský útočník z otočky zakončil přesně. Domácí potom po dalším vyloučení hráli přesilovku, kterou v jejím závěru využil Poulíček a zvýšil na 3:0. Kvůli nutné úpravě malé praskliny v ledu byla druhé třetina ukončena ve 37. minutě a následovala klasická přestávka.

Druhé dějství se dohrálo po pauze, hosté početní výhodu nevyužili. Pardubičtí hokejisté svůj náskok ve třetí třetině ještě navýšili. Postaral se o to Poulíček, který vybojoval puk na modré čáře a následně zblízka zakončil po přihrávce Blümela. V dalších situacích likvidoval pardubické střely Huf, třeba jako při úniku Anděla.

Hosté skórovali až v 51. minutě, kdy v přesilovce skóroval Honejsek. Následovala hned další početní výhoda pro Zlín, ale Východočeši se ubránili. V závěru mohli domácí skórovat po vydařené kombinaci, ale skóre už se nezměnilo. Pardubice přehrály poslední Zlín 4:1.

45. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - PSG Berani Zlín 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 2. Camara (R. Kousal), 32. Camara (Košťálek, R. Kousal), 36. Poulíček (O. Roman), 45. Poulíček (Blümel) - 51. Honejsek (Makarenko, Gazda). Rozhodčí: Kika, Lacina - Gerát, Komárek. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:1. Diváci: 1000 (omezený počet).
Pardubice: Frodl - J. Zdráhal, J. Mikuš, Košťálek, Robertson, Sergijenko, Vála, Nedbal - Blümel, Poulíček, Hecl - Camara, A. Musil, R. Kousal - Cienciala, O. Roman, Matýs - O. Rohlík, Anděl, Koffer. Trenér: R. Král.
Zlín: Huf - Gazda, Mamčics, Suhrada, O. Němec, Ferenc, Žižka, Matyáš Hamrlík - Mallet, Claireaux, Honejsek - Michasjonok, Makarenko, Zabusovs - Vopelka, Hejcman, Kubiš - Fryšara, P. Sedláček, Okál. Trenér: Jenáček.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín