Hlavní obsah

Pardubice - Olomouc 3:0Výborný Frodl vychytal Dynamu výhru, Pardubice se dotáhly na Hradec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
35. Musil 1 : 0
51. Mikuš 2 : 0
60. Musil 3 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic zdolali v dohrávce 43. kola extraligy Olomouc 3:0 a připsali si šesté vítězství za sebou. Dvěma góly včetně vítězného se na výhře podílel útočník Adam Musil. Brankář Dominik Frodl udržel podruhé v sezoně čisté konto. Hanáci se představili počtvrté za sebou venku a počtvrté na vítězství nedosáhli.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Robert Kousal z Pardubic a Adam Musil z Pardubic se radují z branky.

Článek

Průchod pardubických hráčů před brankáře Konráda komplikovala pozorná defenzivní hra hostů, v největší šanci úvodní třetiny se tak objevil olomoucký Burian. V 10. minutě zblízka dorážel, jenže Frodl vytáhl skvělý zákrok lapačkou. O chvíli později na druhé straně po Konrádově zákroku ještě střílel Vála, ale slovenského gólmana nepřekonal. Slibné pozice si pak hosté vytvořili během přesilovky, ale v první třetině žádná branka nepadla.

V druhé třetině se svou kličkou v zakončení neuspěl Káňa, na Frodla nevyzráli ani Kusko či Knotek střelou bekhendem. Hosté se pak ubránili v oslabení a mohli opět udeřit. Bambula připravil pozici pro Krejčího, jenže Frodl pokračoval ve skvělém představení.

Ve 35. minutě šli do vedení Východočeši. Se svým prvním pokusem ještě Musil neuspěl, ale následně z velkého úhlu procpal s odrazem od Konráda puk do olomoucké branky.

Ve třetím dějství mohl zvýšit i Blümel, kterého povolali trenéři národního týmu v roli náhradníka na olympijské hry. Puk potom dostal do sítě Paulovič, ale až po přerušení hry rozhodčím. Následovala akce Hanáků dva na jednoho, v níž Krejčí přihrál Bambulovi, jehož střelu z první vyrazil Frodl. Hosté puk nedotlačili za domácího brankáře ani při následném závaru.

Druhého gólu se domácí dočkali v 51. minutě, kdy si vyjel do střelecké pozice obránce Mikuš a jeho střela propadla za Konráda. Hosté v závěru ještě zkusili hru v šesti, ale Frodl chytil i další střelu Krejčího. Na 3:0 pro Pardubice uzavřel do prázdné branky Musil.

Dohrávka 43. kola hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - HC Olomouc 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 35. A. Musil, 51. J. Mikuš (Cienciala, O. Roman), 60. A. Musil (R. Kousal). Rozhodčí: Šír, Veselý - Kajínek, Hlavatý. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 1000 (omezený počet).
Pardubice: Frodl - J. Zdráhal, J. Mikuš, Košťálek, Robertson, Sergijenko, Vála, T. Jelínek - Blümel, Poulíček, Hecl - Camara, A. Musil, R. Kousal - Cienciala, O. Roman, Paulovič - O. Rohlík, Anděl, T. Urban. Trenér: R. Král.
Olomouc: Konrád - Rašner, Ondrušek, Dujsík, Švrček, Škůrek, Řezníček - Bambula, Krejčí, J. Káňa II - Klimek, J. Knotek, Kusko - Burian, Navrátil, Olesz - Nahodil, Kunc. Trenéři: Moták a J. Tomajko.

Reklama

Související témata:
  3 : 4 Vsetín - Kladno 3 : 4 dohráno
20240422T18 : 00:00+0200
Vsetín vs. Kladno
Vsetín vs. Kladno
Vsetín
Kladno