Hlavní obsah

Vítkovice - K. Vary 7:6 PPNeuvěřitelný zápas rozhodlo prodloužení, slaví Ridera

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Lindberg 1 : 0
6. Solovjov 2 : 0
9. Hruška 3 : 0
14. Bondra 4 : 0
20. Hruška 5 : 0
23. Parkkonen 5 : 1
24. Krenželok 6 : 1
26. Hladonik 6 : 2
30. Koblasa 6 : 3
31. Rachůnek 6 : 4
37. Pulpán 6 : 5
53. Mikyska 6 : 6
62. Flick 7 : 6
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic zdolali v předehrávce 47. kola extraligy Karlovy Vary 7:6 v prodloužení. Ačkoliv domácí vedli v prvním utkání po návratu z covidové karantény už 5:0 a 6:1, nakonec o vysoký náskok přišli a teprve v prodloužení jim dvoubodové vítězství zajistil Robert Flick. Dvě trefy zaznamenal jeho spoluhráč Jan Hruška. Ostravané se přiblížili na tři body čtvrté Plzni.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva autor gólu Jan Hruška z Vítkovic, Lukáš Krenželok z Vítkovic a překonaný brankář Karlových Varů Filip Novotný.

Článek

Ač se Vítkovice po covidové pauze měly zápasem spíše protrápit, první třetinu sehrály idylicky.

Karlovarskou pohromu spustil v páté minutě Lindberg, který po neúspěšně Maroszově výpadu vydoloval kotouč v brankovišti a propasíroval ho do brány. O 74 sekund později zakončil vítkovický brejk Solovjov, který za Habala dorazil vyraženou ránu Deje, a hosté už po necelých šesti minutách střídali brankáře.

Ale ani Novotný s čistým štítem nevydržel dlouho. Rozjeté Vítkovice se prosadily dokonce z akce dvou proti třem, které Krenželok s Hruškou dokonale vyšachovali a Hruška zasunul puk za Novotného.

Každá akce domácím zaváněla gólem. Čtvrtý přidal Bondra, který ve 14. minutě zblízka přesně tečoval Kochovo nahození od modré čáry. A 43 sekund před koncem první části Vítkovice využily ještě přesilovku: Lakatoš z kruhu předložil puk na brankoviště Hruškovi, jenž pouze nastavil čepel.

Kdo si však myslel, že za stavu 5:0 už je rozhodnuto, pletl se. Karta se ve druhé části začala obracet a na domácích jako by se začal projevovat tréninkový výpadek z minulých dnů. Na Parkkonenův gól ještě pohotově odpověděl Krenželok, ale za stavu 1:6 přišel brankostroj Energie.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Martin Osmík z Karlových Varů a Petr Fridrich z Vítkovic.

Hladonik rychlou kličkou zblízka ve 26. minutě snížil na 2:6 a v půli zápasu Koblasa opakovanou střelou skóroval zblízka potřetí. Za dalších 70 sekund překonal Stezku z dálky Rachůnek a to už hosté větřili šanci. Když v 37. minutě Stezka po Pulpánově nahození zpoza brány sám usměrnil puk za vlastní záda, už to bylo jen o gól.

Po divoké přestřelce se přirozeně odehrála třetí část nejopatrněji. Ale hosté pětigólové manko dokázali stáhnout: v 53. minutě po vítkovické chybě Stezku prostřelil Mikyska.

Karlovy Vary se snažily otočit zápas ještě v řádné době, ale rozhodující gól v prodloužení inkasovaly z hole domácího Flicka, který ze sóla pokořil Novotného.

Předehrávka 47. kola hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Energie Karlovy Vary 7:6 v prodl. (5:0, 1:5, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Lindberg (Marosz, Roberts Bukarts), 6. Solovjov (Dej, Fridrich), 9. J. Hruška (L. Krenželok), 14. R. Bondra (Koch, M. Kalus), 20. J. Hruška (Lakatoš, L. Krenželok), 24. L. Krenželok (Lakatoš), 62. Flick - 23. Parkkonen (Kohout), 26. Hladonik (T. Mikúš), 30. Koblasa (Kohout, T. Havlín), 31. T. Rachůnek (Flek), 37. Pulpán, 53. D. Mikyska. Rozhodčí: Jeřabek, Šindel - Frodl, Malý. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 1000 (omezený počet).
Vítkovice: Stezka - R. Polák, Solovjov, J. Stehlík, Galvinš, L. Kovář, Koch - Lakatoš, J. Hruška, L. Krenželok - Roberts Bukarts, Lindberg, Marosz - M. Kalus, Flick, R. Bondra - Fridrich, Chlán, Dej - Bernovský. Trenér: Holaň.
Karlovy Vary: Habal (6. F. Novotný) - M. Rohan, Plutnar, D. Mikyska, Parkkonen, T. Havlín, Pulpán, Weinhold - Flek, Černoch, T. Rachůnek - Vondráček, T. Mikúš, Hladonik - Kohout, Kulich, Koblasa - O. Beránek, Osmík, Redlich. Trenér: Pešout.

Reklama

Související témata: