Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Olomouc 2:3Hanáci ukončili v Mladé Boleslavi sérii porážek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Rašner 0 : 1
13. Nahodil 0 : 2
32. Kotala 1 : 2
37. Navrátil 1 : 3
43. Kousal 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce vyhráli ve 46. kole extraligy v Mladé Boleslavi 3:2 a ukončili tak sérii čtyř porážek. Středočeši naopak nezvládli třetí z posledních čtyř utkání. Hanákům ke druhé výhře na mladoboleslavském ledě pomohly i dva góly vstřelené v početní výhodě.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva autor prvního gólu Alex Rašner a Jiří Ondrušek z Olomouce se radují.

Článek

Mladá Boleslav se na domácím ledě ukázala fanouškům po 21 dnech a v první třetině to nebyl radostný návrat. Hosté totiž úvodní dějství vyhráli 2:0. Skóre otevřel z první střely na domácího brankáře Rašner, který využil chybné rozehrávky domácího kapitána Ševce a připsal si první trefu v sezoně. Zkušený bek Bruslařů byl i u druhého gólu hostů, když nedokázal ubránit v přesilovce dorážejícího Nahodila, který dostal puk do branky právě pod tělem domácího kapitána.

Středočeši dostali velkou šanci na korekci skóre v polovině zápasu, když šli hosté do tří. A Boleslav šancí nepohrdla, když na konci přesilovkové souhry uklidil puk za Konráda útočník Kotala. Další gól ale padl opět na druhé straně. Bylo to také v přesilové hře, když z dorážky vrátil Hanákům dvoubrankové vedení Navrátil.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Rostislav Olesz z Olomouce a Tomáš Hanousek z Mladé Boleslavi.

Třetí třetina patřila domácím, kteří do ní vlétli se snahou o vyrovnání. Plán začali plnit už po dvou minutách, kdy na rozdíl jediného gólu snížil Kousal. Z dalšího tlaku ale vyrovnání nepřicházelo. Naopak na druhé straně mohl rozhodnout unikající Káňa, ale Krošelj jej vychytal. Domácí v závěru ještě zkusili v přesilovce hru bez brankáře, vytvořili si tlak, vyrovnat se jim ale nepodařilo.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Gašper Krošelj z Mladé Boleslavi.

46. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Olomouc 2:3 (0:2, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 32. Kotala (D. Šťastný, Pospíšil), 43. P. Kousal (Hanousek) - 3. Rašner, 13. Nahodil (Ondrušek, J. Knotek), 37. Navrátil (Olesz, Kusko). Rozhodčí: Pešina, Ondráček - Brejcha, Votrubec. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:2. Diváci: 909 (omezený počet).
Boleslav: Krošelj - Ševc, Pýcha, Pláněk, Moravec, Hanousek, Bernad, Fillman - D. Šťastný, Fořt, Lunter - Kelemen, Kotala, Pospíšil - P. Kousal, O. Najman, Flynn - J. Stránský, Bičevskis, Kantner. Trenéři: Rulík a Patera.
Olomouc: Konrád - Rašner, Ondrušek, Dujsík, Švrček, Škůrek, Řezníček, Rutar- Bambula, Krejčí, J. Káňa - Navrátil, Lichanec, Olesz - Kunc, J. Knotek, Kusko - Nahodil, Burian. Trenér: Tomajko.

Reklama

Související témata: