Hlavní obsah

Č. Budějovice - Třinec 5:4 PPValský dokonal v prodloužení zkázu lídra

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Vondrka 1 : 0
12. Koláček 2 : 0
17. Hrňa 2 : 1
22. Hanzl 3 : 1
29. Růžička 3 : 2
31. Chmielewski (trestné střílení) 3 : 3
35. Hanzl 4 : 3
43. Roman 4 : 4
65. Valský 5 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Českých Budějovic zdolali ve 46. kole extraligy vedoucí Třinec 5:4 v prodloužení a až na čtvrtý pokus v sezoně proti Ocelářům skórovali a bodovali. Motor tak doma popáté za sebou zvítězil a rozhodl o tom v čase 64:17 útočník Jakub Valský. Oceláři prohráli poprvé po sérii čtyř výher a v čele tabulky mají před druhým Hradcem Králové šestibodový náskok.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Hráči Českých Budějovic se radují z gólu - ilustrační foto

Článek

Do první šance se dostal ve 3. minutě Dravecký, ale ztroskotal na Hrachovinovi. Na druhé straně pálil z úhlu Ondráček. Oceláři byli v úvodu nebezpečnější, ale skóre otevřel v čase 8:50 Motor. Beránek projel po pravé straně a po jeho bekhendové přihrávce se snadno prosadil zblízka Vondrka. Ukončil tak po dlouhých 266 minutách a 10 sekundách gólový půst Jihočechů ve vzájemných duelech s Oceláři.

Za dvě a půl minuty se dostal před Mazance Koláček a dočkal se ve svém pátém extraligovém utkání v kariéře premiérové branky. Do další šance se dral Valský, ale obránce Doudera stihl jeho průnik zastavit. Oceláři se dočkali snížení v 17. minutě v první přesilové hře utkání za špatném střídání Motoru. Po Růžičkově střele zamířil z dorážky do odkryté branky Hrňa.

Na konci úvodní části šel Hrňa pykat na trestnou lavici a v čase 21:21 vrátil Motor dvoubrankový náskok Hanzl, který po Pechovi střele doklepl puk za Mazance. Ve 29. minutě sice poslal puk za Hrachovinu Roman, ale po trenérské výzvě domácích sudí Hradil s Pilným gól neuznali, protože Dravecký v brankovišti atakoval českobudějovického gólmana. Hned za 23 sekundách se ale trefil z levého kruhu Růžička, který po sedmi vteřinách využil přesilovku při Pechově trestu.

V polovině utkání si vynutil v oslabení v úniku Roman Šenkeříkův faul a nařízené trestné střílení proměnil bekhendovým blafákem Chmielewski. Hosté potom odolali 25 sekund ve třech proti pěti, ale dlouhé oslabení nakonec neubránili. Motoru vrátil vedení střelou z pravého kruhu Hanzl, který se trefil podruhé v utkání.

Po 121 sekundách třetí třetiny Třinec smazal ztrátu, Roman prostřelil Hrachovinu bekhendem z pozice mezi kruhy. Následoval tlak Ocelářů, ale Motor odolal. Ve 47. minutě měl za domácí po protiútoku a kombinaci s Gulašem šanci Pech. Prodloužení neodvrátilo ani přečíslení třineckých bratří Kovařčíků.

V nastavení měli nejdříve po dvou šancích Gulaš s Vráblíkem, za Třinec zahrozil Růžička. Valský nejdříve po průniku minul, ale vzápětí se dostal před Mazancem znovu k puku a rozhodl.

46. kolo hokejové extraligy:
Motor České Budějovice - HC Oceláři Třinec 5:4 v prodl. (2:1, 2:2, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 9. Vondrka (M. Beránek, M. Hanzl), 12. Koláček (Chlubna, Percy), 22. M. Hanzl (Pech, Štencel), 35. M. Hanzl (Percy, Štencel), 65. Valský (Štencel, Pech) - 17. Hrňa (Martin Růžička, M. Doudera), 29. Martin Růžička (M. Doudera, P. Vrána), 31. Chmielewski z trestného střílení, 43. Miloš Roman (Dravecký). Rozhodčí: Hradil, Pilný - Frodl, Bohuněk. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:2. Diváci: 1000 (omezený počet).
České Budějovice: Hrachovina - Bučko, Percy, Vráblík, Štencel, Bindulis, Šenkeřík, Štich - Valský, J. Novotný, J. Ondráček - Karabáček, M. Hanzl, M. Beránek - Gulaš, Pech, Holec - Chlubna, Koláček, Vondrka. Trenér: Modrý.
Třinec: Mazanec - Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, M. Adámek, Jaroměřský - Martin Růžička, P. Vrána, Daňo - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski - Hrňa, Marcinko, A. Nestrašil - Dravecký, Miloš Roman, Hrehorčák - Kofroň. Trenér: Varaďa.

Reklama