Hlavní obsah

Litvínov - Kladno 2:5Kladno s Jágrem v sestavě snížilo manko na Chemiky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Zikmund 0 : 1
9. Plekanec 0 : 2
19. Kubík 0 : 3
27. Hrbas 1 : 3
48. Hlava 1 : 4
58. Fronk 2 : 4
59. Hlava 2 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté předposledního Kladna zvítězili v předehrávaném utkání 50. extraligového kola na ledě Litvínova 5:2. Rytíři, do jejichž sestavy se vrátil po dvou týdnech hrající klubový majitel Jaromír Jágr, vedli po první třetině už 3:0 a snížili tak v tabulce manko na domácí Vervu na devět bodů. Středočeši bodovali posedmé za posledních osm utkání, výrazný podíl na tom měl útočníci Nicolas Hlava a Tomáš Plekanec. Hlava dal dva gól a na jeden nahrál, Plekancova bilance byla opačná.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Martin Havelka z Litvínova a Jaromír Jágr z Kladna.

Článek

Domácí ve snaze odčinit páteční kolaps se Zlínem začali aktivněji a zahřáli Bowa v kladenské brance. Navíc už ve třetí minutě hráli skoro cele dvě minuty čtyři na tři, jenže bez efektu, když neuspěl ani obávaný ostřelovač Irving. Do vedení tak šlo v sedmé minutě Kladno, když Wood parádní nahrávkou našel před brankoviště najíždějícího Zikmunda a ten nemohl z dané pozice minout.

Uběhlo přesně 100 sekund a hosté už měli na své straně dvoubrankový náskok. Kapitán Plekanec se dostal do sóla a přesnou ranou prostřelil strážce domácí branky Neužila. Když pak v 19. minutě stačilo Kladnu 12 sekund z Demelova trestu, nevypadlo to s domácími dobře. Po lahůdkové Plekancově přihrávce se prosadil ranou bez přípravy Kubík.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Ladislav Zikmund z Kladna a Giorgio Estephan z Litvínova.

Zkraje druhého dějství nebyl daleko od dalšího gólu Beran. Ve 27. minutě se ale přece jen prosadili i Litvínovští: povedenou souhru s Estephanem zakončil Hrbas a snížil. Tým Vervy bojoval o další gól naděje, vynutil si Dotchinův faul, ale více už se Severočeši soupeři přiblížil nedokázali.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva brankář Litvínova Jakub Neužil, Matúš Sukeľ z Litvínova a Matěj Beran z Kladna.

Pověstný kousek štěstí chyběl v úvodu třetí části Zygmuntovi, který zazvonil na brankovou konstrukci. Ve 48. minutě vrátil Rytířům pohodlný tříbrankový náskok desátým zásahem sezony Hlava. Fronk pak sice ještě v závěru snížil, jenže hned vzápětí domácí zariskovali s hrou bez gólmana a jakékoliv jejich naděje na obrat utnul opět Hlava.

Předehrávka 50. kola hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - Rytíři Kladno 2:5 (0:3, 1:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 27. Hrbas (Estephan, P. Zdráhal), 58. Fronk (V. Hübl) - 7. Zikmund (Wood), 9. Plekanec (Hlava), 19. Kubík (Plekanec, Baránek), 48. Hlava (Plekanec), 59. Hlava (Beran). Rozhodčí: Pešina, Šindel - Votrubec, Brejcha. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. Diváci: 1000 (omezený počet).
Litvínov: Neužil - Irving, Hrbas, Strejček, D. Kolář, Stříteský, Demel, od 21. navíc Baláž - P. Zdráhal, Estephan, Jarůšek - Fronk, V. Hübl, P. Straka - M. Chalupa, M. Sukeľ, A. Kudrna - Havelka, Jurčík, Zygmunt. Trenér: V. Růžička.
Kladno: Bow - Kehar, Dotchin, Ticháček, Wood, Suchánek, Baránek, Arzamascev - Kubík, Plekanec, Hlava - Melka, Zikmund, Pytlík - M. Beran, M. Filip, Indrák - Jágr, Kuťák, Babka. Trenér: D. Čermák.

Reklama

Související témata: