Hlavní obsah

Hr. Králové - Vítkovice 3:0Mountfield nahání mistra, Lukeš má čtvrtou nulu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Pilař 1 : 0
52. Nedomlel 2 : 0
57. Oksanen 3 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové porazili v dohrávce 44. kola extraligy Vítkovice 3:0 a po sérii tří porážek zvládli druhé domácí utkání v řadě. Čtvrtým čistým kontem v sezoně se na jejich výhře podílel brankář Štěpán Lukeš. Mountfield tak využil zaváhání vedoucího Třince a přiblížil se Ocelářům na rozdíl tří bodů. Vítkovice jsou i nadále páté.

Foto: David Taneček, ČTK

Ahti Oksanen z Hradce Králové a Radek Smoleňák během utkání

Článek

Výkon vítkovického náhradníka Dolejše proti Kladnu přesvědčil trenéry natolik, že mu dali šanci i v dalším zápase. Proti Hradci se musel mít na pozoru, domácí nastoupili povzbuzení šestibrankovou kanonádou do sítě Liberce a byli lepším týmem. Nebezpečnou střelu i dorážku měl Ščerbak, zadák McCormack pak nenápadnou ranou od mantinelu trefil tyč. Dolejš reagoval, až když mu puk zezadu "připlul" pod výstroj.

Nápaditý, ale zároveň trpělivý hokej zatím nenesl domácím ovoce. McCormack v další šanci vyzval k teči Lva, ale Dolejš byl na svém místě. Vítkovice předvedly nápor až v posledních sekundách třetiny, kdy na Lukeše dotírali Lakatoš s Bondrou.

Paradoxně až v prvním oslabení se Mountfield ujal vedení. Soupeř v tlaku špatně odhadl odraz kotouče a Pilař zakončil perfektně sehrané přečíslení s Koukalem. Aktivního McCormacka i důrazného Lva pak vychytal Dolejš.

Rideru povzbudila až velká šance Kaluse. Vítkovický útočník nejdřív trefil jednu tyč, pak břevno a puk se od třetí tyčky vrátil do hry. Brankovou čáru nepřekročil. Hosté dohráli druhou třetinu živěji, ale nejvíc se mohlo psát o tom nejméně nápadném momentu: Smoleňák v pádu vykopl brusli do vzduchu tak, že Maroszovi prolétla jen pár centimetrů před obličejem.

Krvavému šrámu se ve třetí části bohužel nevyhnul čárový rozhodčí Lederer, nicméně po krátkém ošetření se za potlesku diváků vrátil do hry. Nejaktivnější vítkovické střídání mezitím předvedl Krenželok, jehož první teč vyrazil Lukeš a v další šanci pak hostující forvard minul.

Východočechům dodala klid druhá branka v 51. minutě. Oksanen narýsoval bekhendovou přihrávku do brankoviště tak, že obránce Nedomlel měl v netradiční pozici snadnou práci. Finský útočník ještě potvrdil hradecké vítězství trefou do prázdné branky a připsal si jubilejní dvacátou trefu v sezoně.

Mountfield se vítězstvím o další kus přiblížil hlavnímu cíli pro základní část, přímému postupu do čtvrtfinále. Na páté Vítkovice už má k dobru luxusních 21 bodů.

Dohrávka 44. kola hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Vítkovice Ridera 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 27. Pilař (Koukal), 52. Nedomlel (Oksanen, Smoleňák), 57. Oksanen (Ščerbak). Rozhodčí: Lacina, Hejduk - Lederer, Gerát. Vyloučení: 2:3. Bez využití: V oslabení: 1:0. Diváci: 1000 (omezený počet).
Hradec Králové: Š. Lukeš - Blain, Jank, F. Pavlík, Pilař, McCormack, Nedomlel - Oksanen, Cingel, Smoleňák - Orsava, Lev, Ščerbak - Jergl, Lalancette, Miškář - Kelly Klíma, Koukal, Štohanzl – Kevin Klíma. Trenér: T. Martinec.
Vítkovice: Dolejš - R. Polák, Solovjov, J. Stehlík, Plášil, L. Kovář, Koch - Lakatoš, J. Hruška, L. Krenželok - Kalus, Flick, R. Bondra - Lindberg, Marosz, Lednický - Fridrich, Chlán, Bernovský. Trenér: Holaň.

Reklama

Související témata: