Hlavní obsah

Třinec - Sparta 4:1Sparta to s Oceláři neumí, prohrála i čtvrtý zápas v sezoně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Kovařčík 1 : 0
35. Krenželok 2 : 0
38. Vrána 3 : 0
44. Matuškin 3 : 1
53. Růžička 4 : 1
Záznam online reportáže

Třinečtí hokejisté porazili ve šlágru 49. kola na svém ledě pražskou Spartu 4:1 a vyhráli bez ztráty bodu všechna čtyři vzájemná utkání v sezoně. Lídr soutěže rozhodl v prostřední třetině, v níž zlomili bezbrankový stav Ondřej Kovařčík, Daniel Krenželok a Petr Vrána. V dresu hostů si odbyl premiéru Július Hudáček, který nastoupil v brance od poslední části.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Petr Vrána z Třince a Tomáš Dvořák ze Sparty.

Článek
Fotogalerie

Třinec postrádal stejně jako minule pět olympioniků, navíc ještě v sestavě scházel i Bakoš. Nová posila Ocelářů, kterou slezský klub získal před uzávěrkou přestupů, se k týmu připojí až během víkendu. Spartě chyběli poprvé reprezentanti Sobotka s Řepíkem.

V předchozích třech vzájemných zápasech padlo třicet gólů, ale úvodní třetina nenabídla žádný. Třinec promarnil na začátku zápasu půl minuty přesilové hry pět na tři. Kapitán domácích Vrána si vypracoval největší šanci prvního dějství a po individuálním průniku se protlačil až před Machovského, za jehož záda ale puk nedostal.

Oba týmy si vyměnily po gólové šanci v 28. minutě během několika sekund. Forman využil špatného střídání Třince, ale v přečíslení jen vyprášil betony Kacetla. Vzápětí se na druhé straně ocitl Vrána sám před gólmanem Sparty, který ale včas sklapl betony k sobě.

Machovský byl ale v dalším střídání bezmocný. Nestrašilovu střelu tečoval mimo jeho dosah Ondřej Kovařčík. Nicméně druhý gól už jde na vrub hostujícího brankáře. Krenželok vystřelil švihem z levého kruhu a nepříliš prudký puk propadl Machovskému pod vyrážečkou.

Ke třetí trefě pomohl domácím Matuškin, když v přesilové hře ztratil puk a Vrána sólo zakončil mezi betony. Hosté vzápětí zapomněli na návrat Hrehorčáka z trestné lavice, který vzal brejk dva na jednoho na sebe, ale těsně minul.

Sparta vstoupila do třetí třetiny s gólmanem Hudáčkem a Matuškin ve 44. minutě napravil předchozí chybu, když v početní převaze střelou od modré čáry snížil. Vrátit domácím tříbrankový náskok mohl Nestrašil, jeho střelu ale zastavila tyč. Zvýšil až Růžička, který v přesilové hře zamířil přesně z levého kruhu k bližší tyči. Třinec tak vyhrál všechny zápasy nad Spartou se skóre 23:12.

49. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha 4:1 (0:0, 3:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 28. O. Kovařčík (A. Nestrašil. M. Doudera), 35. D. Krenželok (O. Kovařčík, Teper), 38. P. Vrána, 53. Martin Růžička (Marcinko, A. Nestrašil) - 44. Matuškin (E. Thorell). Rozhodčí: Hradil, Šír - Gerát, Lederer. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 1000 (omezený počet)
Třinec: Kacetl - M. Adámek, M. Doudera, Zahradníček, Jaroměřský, Teper, D. Krenželok - Martin Růžička, P. Vrána, Hrehorčák - O. Kovařčík, M. Kovařčík, A. Nestrašil - Svačina, Marcinko, Chmielewski - Dravecký, R. Szturc, Kofroň - od 53. navíc Ramik. Trenér: Varaďa.
Sparta: Machovský (41. J. Hudáček) - Tomáš Dvořák, Matuškin, T. Pavelka, Polášek, Moravčík, Němeček, od 41. navíc M. Jandus - Chlapík, R. Horák, E. Thorell - M. Forman, D. Kaše, Šmerha - Z. Doležal, Stoljarov, Prymula - Dvořáček, D. Vitouch, J. Strnad. Trenér: Jandač.

Reklama

Související témata: