Hlavní obsah

K. Vary - Hr. Králové 3:4 SNBáječný hradecký finiš. Mountfield vyrovnával na poslední chvíli, pak rozhodl v nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Hladonik 1 : 0
33. Lalancette 1 : 1
33. Pavlík 1 : 2
49. Černoch 2 : 2
56. Flek 3 : 2
60. Oksanen 3 : 3
65. Cingel 3 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Energie Karlovy Vary prohráli v pátečním utkání 49. kola extraligy na domácím ledě s Hradcem Králové 3:4 po samostatných nájezdech. Mountfield srovnal na 3:3 v poslední minutě třetí třetiny. Při nájezdech už prohrával 0:2, nakonec ale v sedmé sérii urval vítězství. Mountfield vyhrál třetí z posledních čtyř zápasů.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Hokejisté Hradce Králové se radují z gólu v Karlových Varech.

Článek

Pikantní nádech souboji dávala premiéra nových posil právě z týmů soupeře v obou brankovištích - domácího Štěpána Lukeše a hostujícího Filipa Novotného.

První se k zákroku dostal Novotný, který již ve 38. vteřině zlikvidoval Flekovu příležitost. Na druhé straně ve 4. minutě bleskurychlou lapačkou schoval Lukeš puk po střele Lva. Po opatrné desetiminutovce se poprvé měnilo skóre ve 14. minutě, když Hladonik střelou z kruhu trefil přesně pravý roh hradecké branky.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zleva Jakub Orsava z Hradce Králové, brankář Karlových Varů Štěpán Lukeš.

Karlovy Vary až do poloviny řádné hrací doby držely těsné vedení, o které však přišly ve 33. minutě během 45 vteřin. Nejdříve po zmatku před brankou domácích protlačil puk za brankovou čáru Lalancette a vzápětí po brejku tří na jednoho prudkou střelou z mezikruží otočil vývoj zápasu Pavlík. Navýšit vedení hostů o dvě branky mohl ještě v závěru druhého dějství Ščerbak, jehož únik zlikvidoval Lukeš.

Západočechy dostala opět do hry 45. minuta, kdy hostující Lev obdržel za hru vysokou holí s krvavým zraněním trest na dvě plus dvě minuty. Na konci přesilovky ve 49. minutě se dostal k puku Vondráček, přihrál před branku Černochovi a ten z první vyrovnal. Po další sérii vyloučení z obou stran se ujala opět přesilovka hráčů Energie, při které Flekova střela a následném nešťastném odrazu od Blainovy brusle skončila za Novotným.

Po inkasované brance sáhli hradečtí trenéři už tři minuty před koncem základní hrací doby k power play a byli úspěšní. V čase 59:19 poslal Lalancetteho vyraženou střelu do branky Oksanen.

Zápas dospěl až do samostatných nájezdů, ve kterých se radovali Východočeši díky Cingelovi, přestože domácí v rozstřelu vedli už 2:0.

49. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - Mountfield Hradec Králové 3:4 po sam. nájezdech (1:0, 0:2, 2:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 14. Hladonik (O. Beránek, Dlapa), 49. Černoch (Vondráček), 56. Flek - 33. Lalancette (Jergl), 33. F. Pavlík (Cingel), 60. Oksanen (Lalancette, F. Pavlík), rozhodující sam. nájezd Cingel. Rozhodčí: Hejduk, Obadal - Brejcha, Pešek. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:0. Diváci: 1000 (omezený počet).
Karlovy Vary: Š. Lukeš - Plutnar, M. Rohan, D. Mikyska, Parkkonen, T. Havlín, Pulpán, Dlapa - Flek, T. Mikúš, T. Rachůnek - O.Beránek, Kulich, Hladonik - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Osmík, Rymon. Trenér: Pešout.
Hradec Králové: F. Novotný - Blain, Nedomlel, F. Pavlík, Pilař, McCormack, Jank - Oksanen, Lev, Smoleňák - Jergl, Kevin Klíma, P. Šimek - Kelly Klíma, Lalancette, Ščerbak - Orsava, Koukal, Cingel. Trenér: T. Martinec.

Reklama

Související témata: