Hlavní obsah

Jablonec - Olomouc 1:0Radův tým urval tři body a opustil barážovou pozici

MinutaMin. Tým Hráč Akce
49. Kratochvil 1 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Jablonce porazili v úvodním jarním utkání první ligy Olomouc 1:0. O teprve čtvrté výhře Severočechů v sezoně nejvyšší soutěže rozhodl v duelu 20. kola ve 49. minutě záložník Miloš Kratochvíl. Svěřenci trenéra Petra Rady zvítězili po dvou kolech a ze 14. pozice, znamenající účast v baráži, se posunuli na 12. místo. Sigma nevyhrála čtvrté kolo po sobě, z toho potřetí nebodovala.

Foto: Vít Černý, ČTK

Vlevo Jan Silný z Jablonce, vpravo Václav Jemelka z Olomouce.

Článek

Po Pilařově centru v 10. minutě hlavičkoval Martinec, ale hostující brankář Stejskal zasáhl. Na opačné straně zpoza vápna vystřelil vedle Zifčák. V nadějné pozici na hranici šestnáctky se objevil domácí záložník Houska, střelu bývalého hráče Sigmy ale včas zblokoval Beneš, který při Hubníkově absenci navlékl kapitánskou pásku.

V 23. minutě se po Navrátilově centru prosadil Chytil, jenže gól Hanáků kvůli ofsajdu neplatil. V závěru úvodního dějství se míč po rohovém kopu odrazil k olomoucké zimní posile Navrátilovi, jehož přízemní střelu odkopl stoper Zelený při záskoku za gólmanaa Hanuše. I domácí na konci prvního poločasu zahrozili, Holíkovu hlavičku k tyči ale Stejskal vyrazil.

Severočeši po změně stran začali aktivně a odměnou jim byla jediná trefa v zápase. Malínského centr sklepl Pilař na Kratochvíla a domácí záložník povedenou střelou z voleje vstřelil druhý gól v ligové sezoně. Jablonec má s 15 brankami nejhorší útok v soutěži.

Foto: Vít Černý, ČTK

Trenér Jablonce Petr Rada.

Vzápětí Pilař opět připravil míč pro Kratochvíla, který si ho tentokrát zpracoval, Stejskala však podruhé nepřekonal. Po téměř hodině hry se hosté ocitli blízko srovnání. Zmrzlý posunul míč před branku, jenže Zelený už podruhé včasným odkopem zachránil svůj tým, jelikož na něj dotíral Růsek. Na opačné straně agilní Pilař ranou zpoza šestnáctky minul. V 74. minutě olomoucký bek Chvátal zblízka přestřelil.

Stvrdit triumf Jablonce mohl po sedmi minutách na hřišti útočník Kadlec, k němuž na malé vápno propadl balon, pondělní posila z Mladé Boleslavi ale tváří v tvář Stejskalovi neuspěla. Přesto Radův tým doma v nejvyšší soutěži zvítězil po pěti duelech, protože hlavička střídajícího Poulola v 86. minutě skončila na tyči.

Severočeši částečně oplatili Olomouci srpnový ligový debakl 0:4 a svému soupeři nepodlehli v nejvyšší soutěži v devíti z posledních 10 utkání. Doma v lize nepodlehli Hanákům od srpna 2005 ve 14 zápasech v řadě.

Sigma zůstala na desáté příčce, která jako poslední zaručuje start v prostřední nadstavbové skupině. Jablonec na ni ztrácí tři body.

Fotbalová liga - 20. kolo:
FK Jablonec - Sigma Olomouc 1:0 (0:0)
Branka: 49. Kratochvíl. Rozhodčí: Hocek - Arnošt, Pečenka - Julínek (video). ŽK: Kubista, Zelený, Štěpánek (všichni Jablonec). Diváci: 755 (omezený počet).
Jablonec: Hanuš - Holík, Martinec, Kubista, Zelený - Hübschman - Malínský (80. Černák), Kratochvíl, Houska (87. Štěpánek), Pilař (80. Vaníček) - Silný (70. Kadlec). Trenér: Rada.
Olomouc: Stejskal - Chvátal, Beneš, Jemelka, Zmrzlý - Breite (83. Poulolo), Spáčil - Navrátil (65. Daněk), Růsek, Zifčák (55. Matoušek) - Chytil (64. González). Trenér: Jílek.

Reklama