Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Ostrava 2:3Nepovedený domácí start! Boleslav prohrála přestřelku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Kuzmanovič 0 : 1
25. Klíma (penalta) 0 : 2
42. Hlavatý 1 : 2
50. Klíma 1 : 3
71. Ewerton (penalta) 2 : 3
Záznam online reportáže

Fotbalisté Ostravy zvítězili ve 20. kole první ligy v souboji sousedů v tabulce v Mladé Boleslavi 3:2 a svého soupeře porazili počtvrté za sebou. Dvěma góly se na startu jarní části sezony blýskl bývalý útočník Středočechů Jiří Klíma, jenž si v 50. minutě připsal i vítěznou branku. Baník v nejvyšší soutěži neprohrál podeváté po sobě a posunul se na čtvrté místo neúplné tabulky. Mladá Boleslav je šestá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Baníku Ostrava oslavují gól na 2:0 během utkání v Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Ostravský trenér Smetana, který je kvůli chybějící licenci veden jako asistent, překvapil nasazením středního záložníka Bouly, jenž si ve 22 letech odbyl ligový debut. Na hrotu útoku dostal přednost Klíma před nejlepším střelcem týmu Almásim. Mladoboleslavští nastoupili v očekávané sestavě.

Baník začal o poznání aktivněji a už ve čtvrté minutě otevřel skóre. Zimní posila Ekpai si naběhl na dlouhý pas za obranu a z pravé strany našel prudkým centrem osamoceného Kuzmanoviče, jenž hlavou bez problémů zakončil do prázdné brány.

Vzápětí mohl odpovědět na druhé straně Ladra, jeho pokus ale těsně minul pravou tyč. Ostrava hrozila především po pravé straně po ose Ndefe, Ekpai a právě nigerijský záložník, jenž v Baníku hostuje ze Slavie, měl prsty i ve druhé brance Slezanů.

Po Klímově vyhraném osobním souboji se Ekpai zjevil sám před Šedou, jeho pokus sice mladoboleslavský gólman reflexivně vyrazil, při následné dorážce hlavou ale hostujícího křídelníka skopl Douděra a sudí Orel po konzultaci s videorozhodčím ukázal na penaltu. Míč si v 25. minutě vzal Klíma a s jistotou poslal Šedu na opačnou stranu.

Druhá inkasovaná branka domácí probudila. Nejprve napálil Karafiát táhlou střelou ze zhruba 30 metrů břevno a ve 42. minutě už mohla zhruba tisícovka domácích diváků na stadionu slavit. Ewerton vybídl po individuální akci ke skórování aktivního Ladru, kterého Budinský ještě vychytal, na dorážku Hlavatého už ale dosáhnout nemohl.

Domácí trenér Jarolím poslal ještě před pauzou na hřiště druhého útočníka Filu a Mladoboleslavští na konci první půle soupeře dostali pod tlak. Další gólový moment ale přišel krátce po změně stran na druhé straně. V 50. minutě si odražený míč po rohovém kopu našel Klíma a připsal si sedmý gól v ligové sezoně.

Ofenzivní utkání s množstvím šancí gólově uzavřela v 72. minutě Ewertonova trefa z penalty nařízené za faul Fleišmana na Filu. Brazilský křídelník se sedmou brankou v ligovém ročníku osamostatnil na čele týmové střelecké tabulky.

Na třetí porážce Mladé Boleslavi z posledních čtyř kol se už ale ani navzdory velkému závěrečnému tlaku domácích nic nezměnilo. V největší příležitosti na vyrovnání zamířil Škoda v nastavení hlavou těsně nad.

20. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - Baník Ostrava 2:3 (1:2)
Branky: 42. Hlavatý, 72. Ewerton z pen. - 25. z pen. a 50. Klíma, 4. Kuzmanovič. Rozhodčí: Orel - Kříž, Kubr - Štěrba (video). ŽK: Douděra - Kuzmanovič, Fleišman. Diváci: omezený počet.
M. Boleslav: Šeda - Douděra, Suchý, Karafiát (62. Pech), Preisler - Matějovský, Smrž (37. Fila) - Ladra (62. Mužík), Hlavatý (78. Dancák), Ewerton - Škoda. Trenér: Jarolím.
Ostrava: Budinský - Ndefe, Chlumecký, Svozil, Fleišman - Boula, Kaloč - Ekpai (90.+3 Buchta), Kuzmanovič (78. Budínský), Falta (62. Koncevoj) - Klíma (63. Almási). Trenér: Galásek.

Reklama

Související témata: