Hlavní obsah

Litvínov - K. Vary 4:3 PPLitvínovskou sérii porážek ukončil Hrabas v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Flek 0 : 1
18. Flek 0 : 2
25. Estephan 1 : 2
33. Fronk 2 : 2
46. Vondráček 2 : 3
54. Zygmunt 3 : 3
63. Hrbas 4 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté třináctého Litvínova zdolali v dohrávce 45. kola extraligy doma v podkrušnohorském derby Karlovy Vary po obratu 4:3 v prodloužení, ukončili sérii pěti porážek a bodově se na dvanáctou Energii dotáhli. V čase 62:04 rozhodl obránce Marek Hrbas. Západočeši bodovali pošesté za sebou a potřetí z toho prohráli. Oba celky se vzdálily čtrnáctému Kladnu v boji o únik baráži na rozdíl devíti bodů.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hokejisté Litvínova se radují z gólu, zleva František Gerhát, Pawel Zygmunt a Aaron Irving.

Článek

Karlovarským se vydařil vstup do utkání a po 82 sekundách se ujali vedení. Rachůnek našel z levého kruhu z otočky před brankou volného Fleka, který překonal Neužila. Domácí, v jejichž sestavě chyběl útočník Jarůšek a naopak se do ní vrátil Chalupa, se marně snažili odpovědět a nepomohli jim k tomu ani dvě přesilovky při vyloučeních Rohana a Parkkonena. Na konci té druhé měl největší šanci Chalupa, ale ztroskotal na Lukešovi.

V čase 17:06 naopak podruhé udeřili hosté, když se po Rachůnkově akci zmocnil puku před Neužilem Flek a zvýšil svým druhým gólem v utkání na 2:0.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Herec Jakub Kohák (druhý zprava) v hledišti sleduje zápas Litvínova s Karlovými Vary.

Na přelomu první a druhé části Severočeši nevyužili ani třetí početní výhodu při Osmíkově pobytu na trestné lavici, ale radovali se v 25. minutě. Estephan překonal Lukeše střelou z levého kruhu. O tři minuty později mohl vrátit Energii dvoubrankové vedení Mikúš, který trefil horní tyč. Neužil si poradil s Flekovou střelou z levého kruhu.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Na ledě zraněný Jan Strejček z Litvínova v zápase s Karlovými Vary.

Ve 33. minutě bylo vyrovnáno, když Demelův pokus od modré čáry skončil po Pulpánově nešťastné teči za Lukešem. Litvínov se pak ubránil v prvním oslabení při Zdráhalově trestu, při kterém trefil Mikúš tyč. Ještě před pauzou se po další Rachůnkově přihrávce nepodařilo Flekovi dovršit hattrick.

"Druhá třetina se nám nám vůbec nepovedla. Vypadli jsme z tempa a stálo nás to zápas," litoval Vondráček. "Mrzí to hodně, jsme sousedi v tabulce a ty body jsme potřebovali. Byli jsme blízko a zase se nám to nepodařilo dotáhnout do konce. Je to frustrující. Pátá remíza za sebou, snad dotáhneme zápas někdy v základní hrací době," dodal karlovarský kapitán.

V úvodu třetí třetiny se hosté neprosadili ani při Hüblově vyloučení, ale ve 46. minutě šli opět do vedení. Hladonik našel zpoza branky mezi kruhy Vondráčka a kapitán Energie prostřelil Neužila. Domácí odpověděli v čase 53:31, kdy se z levé strany přes Mikysku natlačil před Lukeše Zygmunt a vynutil prodloužení, které neodvrátila ani další přesilovka hostů při Stříteského pobytu na trestné lavici.

V nastavení, které hráli hosté v pátém utkání za sebou, uvolnil Straka Hrbase, jenž střelou z pravého kruhu rozhodl. "Hlavně už jsme potřebovali vyhrát. Měli jsme na tři body, ale hlavně, že jsme uhráli aspoň dva. My nehrajeme špatně, jen občas máme třeba pětiminutové výpadky, že začneme hrát tužku," řekl polský útočník Litvínova Pawel Zygmunt.

Dohrávka 45. kola hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 4:3 v prodl. (0:2, 2:0, 1:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 25. Estephan (P. Zdráhal), 33. Demel (Stříteský, Fronk), 54. Zygmunt (Gerhát, Irving), 63. Hrbas (P. Straka, M. Sukeľ) - 2. Flek (T. Rachůnek, D. Mikyska), 18. Flek (T. Rachůnek, T. Mikúš), 46. Vondráček (Hladonik). Rozhodčí: Úlehla, Šindel - Lučan, Kis. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 1000 (omezený počet).
Litvínov: Neužil - Irving, Strejček, D. Zeman, D. Kolář, Demel, Hrbas, Stříteský - P. Zdráhal, Estephan, Zygmunt - Slavík, M. Sukeľ, A. Kudrna - Fronk, V. Hübl, P. Straka - Havelka, Gerhát, M. Chalupa. Trenér: V. Růžička.
Karlovy Vary: Š. Lukeš - Plutnar, M. Rohan, D. Mikyska, Dlapa, T. Havlín, Pulpán, Parkkonen - Flek, T. Mikúš, T. Rachůnek - O.Beránek, Kulich, Hladonik - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Osmík, Rymon. Trenér: Pešout.

Reklama

Související témata: