Hlavní obsah

Vítkovice - Pardubice 4:1Hokejisté Vítkovic naplno bodovali po pěti zápasech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Hruška 1 : 0
27. Marosz 2 : 0
32. Solovjev 3 : 0
51. Zdráhal 3 : 1
60. Hruška 4 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic porazili v 50. kole extraligy Pardubice 4:1. Na výhře Ostravanů se třemi body za gól a dvě asistence výrazně podílel ruský obránce Alexej Solovjov, dvě branky vstřelil útočník Jan Hruška. Domácí naplno bodovali po pěti zápasech, naopak pardubická šňůra bez plného bodového zisku už čítá pět utkání.

Článek

Oba týmy nastoupily bez řady opor, domácím chyběli zranění a nemocní Bukarts, Gewiese a Dej, hostům olympionik Blümel, potrestaný Camara a zraněný Říčka, tedy vesměs elitní střelci.

Od úvodních minut se hrál otevřený a rychlý hokej se snahou ohrozit branku soupeře. Do první šance se dostal vítkovický Krenželok po přihrávce Lakatoše, ale Klouček skryl puk v lapačce, na druhé polovině hřiště kontroval Kousal se stejným výsledkem.

Do vedení se dostali domácí, když Hruška z bezprostřední blízkosti využil zmatků v pardubické obraně a svým devátým sezonním gólem otevřel zápasový účet.

Pardubičtí vstoupili do druhé třetiny aktivně, dobře bruslili a forčekovali, nicméně žádnou větší příležitost k vyrovnání si přes pozornou obranu Vítkovic nevypracovali.

Naopak Vítkovice v této fází zápasu zdobila produktivita v přesilových hrách. Nejprve se dorážkou Bondrovy střely prosadil Marosz, v další početní výhodě propálil vše ruský obránce Solovjov a připsal si svůj třetí kanadský bod v zápase.

Východočeši museli k aktivnímu pojetí přidat i efektivitu, tlačili se před Stezku, který ale odolával. Ve 43. minutě vychytal Košťálka, další nápor zlikvidoval za přispění pevné obrany. Šanci vykřesal gól Zdráhala, po němž se hráči Pardubic do pasivních domácích ještě více opřeli.

Nevyužili ale přesilovku a ani hru v power play, naopak 14 sekund před koncem pečetil výhru domácích do prázdné branky Hruška. Vítkovice se tak bodově dotáhly na páté České Budějovice, které dnes nehrály, Pardubice zůstaly v tabulce třetí.

50. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Dynamo Pardubice 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 13. J. Hruška (Solovjov, L. Krenželok), 27. Marosz (R. Bondra, Solovjov), 32. Solovjov (Marosz), 60. J. Hruška - 51. Zdráhal (J. Mikuš, Švyrjov). Rozhodčí: Šír, Hejduk - Špůr, Rampír. Vyloučení: 2:4, navíc Lakatoš - Robertson oba 5 min. Využití: 2:0. Diváci: 1000 (omezený počet).
Vítkovice: Stezka - R. Polák, Solovjov, Plášil, Pedan, J. Stehlík, Koch - Lakatoš, J. Hruška, L. Krenželok - M. Kalus, Flick, Bitten - R. Bondra, Marosz, Bernovský - Fridrich, Chlán, Lednický. Trenér: Holaň.
Pardubice: Klouček - J. Mikuš, J. Zdráhal, Robertson, Košťálek, Vála, Sergijenko, Pethgrave - Hecl, Poulíček, Ciencala - R. Kousal, A. Musil, Paulovič - Koffer, Anděl, O. Rohlík - Švyrjov, O. Roman, Herčík. Trenér: R. Král.

Reklama

Související témata: