Hlavní obsah

Finsko - Slovensko 6:2Finové díky Manninenově hattricku jasně porazili Slováky

Hokejisté Finska porazili v úvodním vystoupení na olympijském turnaji v Pekingu ve skupině C Slovensko vysoko 6:2. Slováci skórovali jako první, ale favorit otočil vývoj ještě v první třetině, po níž vedl 3:1. Pod výhru Seveřanů se podepsal hattrickem Sakari Manninen, tři body (2+1) zaznamenal další útočník Miro Aaltonen. Oba góly poražených vstřelil teprve sedmnáctiletý slovenský talent Juraj Slafkovský, forvard finského klubu TPS Turku.

Foto: Brian Snyder, Reuters

Finští hokejisté se radují z branky

Článek

Slovenský tým vstoupil do zápasu více než slibně. Hned v úvodních sekundách se prosadil do zakončení Hrivík, jenž bekhendem poslal puk zblízka vedle branky. Na druhé straně skončila teč Pakarinena na brankové konstrukci. Do vedení ale šli Slováci. Po nevyužité příležitosti Rosandiče přišla akce Romana, kterou dorážkou zblízka završil Slafkovský, poté co dokázal z hrany brankoviště překonat gólmana Säteriho.

Finové se rozjížděli pomalu, ale o to efektivnější a nebezpečnější byli ve druhé polovině úvodního dějství. V 11. minutě se po rychlých přihrávkách dostal do sóla proti brankáři Konrádovi Manninen a otevřel svůj střelecký účet. Následovala početní výhoda Seveřanů, v níž Lehtonen napálil pravou tyčku, ještě ve stejné přesilovce se ale po krásné kombinaci prosadil Pesonen.

Foto: Annegret Hilse, Reuters

Hokejisté Slovenska ve svém prvním zápase proti Finsku

Na začátku 17. minuty měli Slováci k dispozici 113 sekund přesilovky pět na tři, jenže nic moc vymyslet nedokázali a soupeř se bez větších potíží ubránil. Naopak už 18 sekund poté, co byli Finové znovu v pěti, dokonal obrat po přečíslení dvou na jednoho Aaltonen. Ze šesti střel mezi tyčky v první třetině dali Finové tři góly.

Ve druhé části nejprve minul Aaltonen. Potom pálil v přesilovce nebezpečně Pospíšil, ale stavem pohnul znovu až Manninen, který ve 30. minutě vyzrál v souboji tváří v tvář opět na oporu extraligového týmu Olomouce Konráda. Zpátky na dostřel dvou branek vrátil Slováky Slafkovský, když si vybruslil od zadního hrazení na kruh a trefil přesně na zadní tyčku.

Jenže hned zkraje třetí třetiny chyboval Čerešňák a už po 16 sekundách zkompletoval hattrick Manninen. Naděje Slováků na obrat vzaly za své. Tím spíš, když pak nevyužili dvě přesilovky v krátkém sledu. Finové si naopak v početní výhodě vedli na výbornou a jejich výhru zpečetil v končící 55. minutě Aaltonen. Vatanen pak ještě trefil tyčku.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články