Hlavní obsah

Kladno - K. Vary 5:0Kladno opět stáhlo manko na soupeře nad sebou, porazilo Karlovy Vary

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Pytlík 1 : 0
8. Zikmund 2 : 0
37. Beran 3 : 0
55. Plekanec 4 : 0
58. Kubík 5 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Kladna porazili v utkání 51. kola extraligy Karlovy Vary 5:0. Předposlední Rytíři vyhráli čtvrtý z posledních pěti zápasů a snížili manko na třináctý Litvínov na čtyři body, na Energii mají šestibodové manko. Za plným ziskem vykročili Středočeši už během první třetiny, kterou vyhráli 2:0. Gól a nahrávku si připsali Ladislav Zikmund a Tomáš Plekanec, dvě asistence zaznamenal další útočník Antonín Melka. Brankář Landon Bow udržel potřetí v sezoně čisté konto.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Hokejisté Kladna slaví branku.

Článek

Kladnu vyšel nástup, když šlo do vedení už po 85 sekundách. Pytlík sice prvním pokusem hostujícího gólmana Lukeše nepřekonal, ale po závaru před hostujícím brankovištěm k němu puk vyplaval znovu a mladý útočník neměl problém poslat ho do odkryté branky.

V končící šesté minutě mohl vyrovnat Průžek, ale kladenský gólman Bow byl proti. Zanedlouho se naopak radovali znovu Rytíři. Zikmund schoval svou střelu za jednoho z karlovarských hráčů a překvapil Lukeše. Po polovině třetiny byl blízko další trefě právě Zikmund, tentokrát však stavem nepohnul. Před přestávkou neuspěl z dorážky Plekanec.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Kladenská fanynka slaví gól.

Domácí se přes dvoubrankové vedení neschovali do obranné ulity, místo toho byli dál aktivnějším mužstvem na ledě. Nevyužili sice přesilovku, ale pak se sami dokázali ubránit při oslabení a příležitosti na jejich straně opět začaly přibývat. Ve 34. minutě v rozmezí pár sekund pálil nebezpečně Plekanec a po Dotchinově nastřelení nechybělo mnoho Hlavovi.

Karlovarští pak špatně vystřídali a přišlo je to velmi draho, byť se v oslabení ubránili. Pouhé dvě sekundy po vypršení trestu totiž Beran zvýšil na 3:0, když byl po Melkově pokusu dostatečně důrazný na brankovišti a z dorážky překonal Lukeše. Snížit mohl Beránek, ale Bow byl pozorný.

Hned v úvodu třetího dějství vyhrál Lukeš další minisouboj s Plekancem, stejně dobře si ale vedl i Bow při dalším pokusu Beránka. V oslabení pak notně pozlobil hosty Pytlík, na Lukeše však podruhé v utkání nevyzrál. Když pak právě Pytlík pykal o chvilku později na trestné lavici, pomohla Bowovi po Černochově teči tyčka.

V 55. minutě Baránek následoval po minutě na trestnou lavici Wooda a hosté hráli pět na tři. Místo vykřesání naděje přišla potupa: Plekanec po sprintu přes tři čtvrtiny hřiště přidal se štěstím čtvrtý gól. Výsledek pak pečetil v závěru ještě Kubík.

Rytíři Kladno - HC Energie Karlovy Vary 5:0 (2:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 2. Pytlík (Zikmund), 8. Zikmund (Melka), 37. M. Beran (Melka, Wood), 55. Plekanec, 58. Kubík (Hlava, Plekanec). Rozhodčí: Jeřábek, Hejduk - Komárek, Malý. Vyloučení: 5:2. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 1000 (omezený počet).
Sestavy:
Kladno: Bow - Dotchin, Arzamascev, Ticháček, Wood, J. Suchánek, Baránek, Donaghey - Kubík, Plekanec, Hlava - Pytlík, Zikmund, Melka - M. Indrák, M. Filip, M. Beran - Jágr, Kuťák, Babka. Trenér: D. Čermák.
Karlovy Vary: Š. Lukeš - Plutnar, M. Rohan, Parkkonen, Dlapa, T. Havlín, Pulpán, Weinhold - O. Beránek, T. Mikúš, T. Rachůnek - Vondráček, Hladonik, Redlich - Kohout, Černoch, Koblasa - Osmík, Jiskra, Průžek. Trenér: Pešout.

Reklama

Související témata: