Hlavní obsah

K. Vary - Zlín 5:1Hokejisté Karlových Varů porazili Zlín i počtvrté v sezoně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Černoch 1 : 0
14. Kulich 2 : 0
15. Havlín 3 : 0
19. Karafiát 3 : 1
44. Pulpán 4 : 1
55. Vondráček 5 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů porazili v utkání 52. extraligového kola Zlín 5:1. Západočeši přehráli Berany i počtvrté v probíhající sezoně, nepřenechali jim ani jediný bod. Hosté vyšli naprázdno podruhé za sebou a z poslední příčky ztrácí na Kladno už 17 bodů.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Brankářská dvojice z Karlových Varů Vladislav Habal a Štěpán Lukeš. Archivní foto

Článek

V utkání o důležité body pro obě mužstva se do první příležitosti dostali hned v úvodu zápasu hostující Michasjonok a Veselý, ten však netrefil odkrytou část Habalovy branky. Skóre tak otevřeli ve třetí minutě hráči Energie: Černoch z pravého křídla pod padajícím obráncem prostřelil Hufa.

Vyrovnat mohl o chvíli později Ferenc, jehož střela se zastavila jen těsně před brankovou čárou. V polovině první třetiny se k nebezpečnému zakončení dvakrát dostal Zabusovs. Ačkoliv Berani během úvodního dějství domácí hráče přestříleli, zástupci lázeňského města byli efektivnější.

Ve 14. minutě podruhé za Hufova záda vrátil odražený puk Kulich a o minutu později při vyloučení Köhlera navýšil po kombinaci na jeden dotek průběžné skóre již na tříbrankový rozdíl Havlín. V 19. minutě tento na branky bohatý úsek hry zakončil gólovou tečí z předbrankového prostoru zlínský Kubiš.

Po části hry plné nepřesností na obou stranách se Jihomoravané v polovině zápasu dostali do soustavnějšího tlaku, který domácí hasili jen za cenu častého vyhazování puku přes celé kluziště. Skóre se v této části hry neměnilo zejména díky zákrokům jistého Habala. Příležitosti ke zkorigování výsledku měli agilní Kubiš a Gazda. Na druhé straně z ojedinělého kontru orazítkoval Kohout ve 37. minutě tyčku hostující branky.

V závěrečném dějství se hra Zlína sesypala, a to zejména kvůli vlastní hrubé nedisciplinovanosti. Ve 43. minutě po vyloučení Sedláčka protestoval Kubiš tak vehementně, že i on obdržel dvouminutový trest za nesportovní chování, díky čemuž dostala Energie možnost hrát přesilovku pět na tři, kterou za 27 sekund využil bombou od modré čáry Pulpán.

Po obdržené brance pro změnu neudržel nervy na uzdě Němec a za protesty byl vyloučen na dvě minuty a následně také do konce zápasu. I přesto, že další přesilovku pět na tři již Západočeši nevyužili, dočkali se páté branky v 55. minutě po prudké střele domácího kapitána Vondráčka ze středu kruhu.

HC Energie Karlovy Vary - PSG Berani Zlín 5:1 (3:1, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 3. Černoch (D. Mikyska), 14. Kulich (Weinhold, Vondráček), 15. T. Havlín (T. Rachůnek, Hladonik), 44. Pulpán (T. Rachůnek, T. Mikúš), 55. Vondráček (T. Havlín) - 19. Kubiš (Karafiát). Rozhodčí: Hradil, Šindel - Lederer, Gerát. Vyloučení: 3:7, navíc O. Němec (Zlín) 10 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 1000 (omezený počet).
Sestavy:
Karlovy Vary: Habal - T. Havlín, Pulpán, Parkkonen, Dlapa, Weinhold, Mikyska, Tureček - Koblasa, T. Mikúš, T. Rachůnek - Vondráček, Hladonik, Kulich - Kohout, Černoch, O. Beránek - Osmík, Jiskra, Redlich. Trenér: Pešout.
Zlín: Huf - Gazda, M. Novotný, Suhrada, O. Němec, Ferenc, Matyáš Hamrlík - Mallet, Claireaux, Honejsek - Zabusovs, R. Veselý, Kubiš - Michasjonok, Hejcman, Köhler - Karafiát, Makarenko, P. Sedláček. Trenér: Jenáček.

Reklama

Související témata: