Hlavní obsah

Třinec - Pardubice 3:2Třinec porazil Pardubice a jako první v sezoně překonal stobodovou hranici

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Říčka 0 : 1
18. Vrána 1 : 1
21. Ciencala 1 : 2
25. Zbořil 2 : 2
49. Růžička 3 : 2
Záznam online reportáže

Třinečtí hokejisté zdolali v dohrávce 44. kola na svém ledě Pardubice 3:2 a udrželi v čele extraligy dvoubodový náskok před Hradcem Králové. Hosté vedli góly Roberta Říčky a Davida Ciencialy, lídr soutěže vyrovnal trefami Petra Vrány a Mikuláše Zbořila. Nerozhodný stav zlomil ve 49. minutě v přesilové hře Martin Růžička. Oceláři vyhráli nad Dynamem poprvé v sezoně a zároveň jsou prvním týmem, který překonal hranici sta bodů (101).

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Třince se radují z prvního gólu.

Článek

Pardubice, které hrály bez suspendovaného Camary, byly v úvodní třetině střelecky aktivnější (13:5) a v osmé minutě je dělily od vedoucího gólu centimetry. Košťálkova rána od modré čáry ale zazvonila jen na tyčku. Domácí Svačina poté po hezké kombinaci druhého útoku zblízka těsně minul a z protiakce otevřel skóre Říčka střelou z levého kruhu. Havířovský rodák tím potvrdil, že se mu na Oceláře v této sezoně daří - skóroval ve všech třech vzájemných zápasech s bilancí 4+2.

Třinec hrozil jen v přesilových hrách a v té druhé vyrovnal. Růžička nejdřív trefil tyč, ale v dohrávané akci se po hezké souhře prosadil z předbrankového prostoru kapitán Vrána.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Překonaný brankář Ondřej Kacetl z Třince.

Role se ve druhé třetině obrátily. Pardubičtí se sice ujaly z rychlého protiútoku trefou Ciencialy už po 38 sekundách opět vedení, ale další minuty patřily domácím. Frodl se ještě zaskvěl pravým betonem proti dorážce Chmielewského do prázdné branky, na dělovku Zbořila zpoza levého kruhu už byl však ve 25. minutě krátký. Bek, který nastupuje díky účasti tří třineckých obránců na olympijských hrách, vstřelil v extralize svůj první gól.

Obhájce titulu mohl skóre ve druhé třetině otočit, kdyby měl přesnější mušku alespoň jeden z tria Nestrašil, Vrána a Kofroň. Závěrečná část se nesla v opatrném duchu a zápas rozhodlo vyloučení Petgravea, jehož faul potrestali domácí v utkání podruhé - Růžička skóroval střelou bez přípravy ze svého stanoviště v levém kruhu.

Poté převzaly iniciativu Pardubice a vynutily si územní převahu. Do gólových šancí se ale dostávaly jen obtížně a nic extra si nevytvořily ani v závěrečných 85 sekundách při hře šest na čtyři.

HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 18. P. Vrána (Marcinko, Martin Růžička), 25. M. Zbořil (Hrehorčák, P. Vrána), 49. Martin Růžička (M. Doudera, Svačina) - 12. Říčka (Poulíček, Cienciala), 21. Cienciala (Poulíček). Rozhodčí: Hejduk, Jeřábek - Ganger, Rampír. Vyloučení: 5:4. Využití: 2:0. Diváci: 1000 (omezený počet).
Sestavy:
Třinec: Kacetl - M. Adámek, M. Doudera, Jaroměřský, M. Zbořil, Teper, D. Krenželok, od 31. navíc Zahradníček - Martin Růžička, P. Vrána, Hrehorčák - Svačina, Marcinko, Bakoš - O. Kovařčík, A. Nestrašil, Kofroň - Dravecký, M. Kovařčík, Chmielewski. Trenér: Varaďa.
Pardubice: Frodl - J. Zdráhal, J. Mikuš, Košťálek, Sergijenko, Petgrave, Vála - Cienciala, Poulíček, Říčka - Paulovič, A. Musil, R. Kousal - Anděl, Švyrjov, Hecl - Herčík, O. Roman, Kaplan. Trenér: R. Král.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články